U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions VU20 zetten eerste stap richting lijfsbehoud

Terug naar overzicht

Orange Lions VU20 zetten eerste stap richting lijfsbehoud

10 augustus 2019 17:22:00

De Orange Lions VU20 hebben de eerste stap gezet om zich te handhaven op het hoogste Europese niveau. Bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie won Nederland zaterdag in de Tsjechische stad Klatovy met 56-67 van Duitsland. Nederland gaat nu spelen om de dertiende plaats tegen Portugal en als het zondag (15.15 uur) die wedstrijd wint, blijft het in de A-divisie.

KWARTSTANDEN: 18-17; 6-13; 12-18; 20-18.


Foto's FIBA

Game flow
Na drie nederlagen op rij en daardoor veroordeeld tot het spelen om de 13e t/m 16e plaats was Nederland heel hard toe aan een positief resultaat. Dat kwam er tegen de ploeg waar het in de groepsfase ook al van had gewonnen. De 24-30 voorsprong bij rust werd in het derde kwart uitgebouwd naar 36-49 aan het einde van het derde kwart. Bij 41-58 in het laatste kwart was het verschil zelfs 17 punten en slaakten staf en speelsters een zucht van verlichting. De eerste horde is genomen.

Top performers
Mia Hordijk 17 punten (5/13), 7 rebounds en 4 assists; Noelle Droste 13 punten en 13 rebounds.

Opvallend
Reboundend was Nederland de Duitse opponent de baas (52-42), het schotpercentage was met 32,1 in elk geval iets beter dan de voorgaande drie duels en dit keer liet de ploeg op de vrije worplijn weinig liggen met 8 uit 12.

Molly McDowell (bondscoach): 'Morgen wacht de volgende uitdaging'
"We winnen en leven nog. Ik ben trots op hoe de ploeg reageerde na die vroege achterstand. We bleven rustig en vochten onszelf terug in de wedstrijd. We kregen controle en hebben die de hele tweede helft behouden. Telkens als Duitsland een kleine run plaatste, hadden we een antwoord. Morgen wacht de volgende uitdaging. Het is niet waarvoor we hier naartoe zijn gekomen, maar het is nog steeds een belangrijke wedstrijd op de laatste dag van een toernooi met zeven duels. Het zal mentaal veel van de ploeg vragen en we zullen als team moeten spelen om het voor elkaar te krijgen."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Portugal - Nederland (zondag 11 augustus, 15.15 uur).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF