U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Basketbalgemeenschap rouwt om Grietje Pasma

Terug naar overzicht

Basketbalgemeenschap rouwt om Grietje Pasma

15 augustus 2019 21:50:00

De basketbalgemeenschap heeft met droevenis kennis genomen van het overlijden van Grietje Pasma. De Groningse sportpromotor is afgelopen weekeinde in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus onverwacht overleden op 67 jarige leeftijd. 

Pasma begon in 1992 met een topsportbureau en organiseerde van 1997 tot 2015 de 4 Mijl, de bekende hardloopwedstrijd van Haren naar Groningen. In het basketball heeft ze zich jarenlang ingezet voor Donar. Pasma was een fanatiek supporter van de Groninger eredivisieclub en was van 1986 tot 1992 ook bestuurlijk actief bij Donar. Gedurende die periode richtte ze onder meer de businessclub bij de eredivisionist op. Ook was ze zeer nauw betrokken bij het Streetball (3x3) in Groningen. Voor al haar werk in de sport werd Pasma bij haar afscheid benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. 

Er wordt een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd voor Grietje Pasma. Die wordt zaterdag 17 augustus gehouden van 16.00 tot 18.00 uur gehouden in Springer Foyer in de MartinaPlaza in Groningen.

Foto: archief Dagblad van het Noorden

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF