U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Selectie Orange Lions eerste EK-kwalificatiewindow bekend

Terug naar overzicht

Selectie Orange Lions eerste EK-kwalificatiewindow bekend

3 november 2019 11:56:00

Bondscoach Hakim Salem heeft de selectie bekend gemaakt van de Orange Lions voor het eerste window van de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap, de FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers. De Nederlandse vrouwen spelen op donderdag 14 november a.s. om 19.30 uur tegen Hongarije in Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Het Europees Kampioenschap wordt over twee jaar in Frankrijk en Spanje gehouden. Het is alweer een tijd geleden dat de Orange Lions bij de vrouwen aan een EK hebben mee gedaan. De laatste keer was in 1989, dertig jaar geleden. De Nederlandse vrouwen zijn voor EuroBasket 2021 ingedeeld in een groep met Hongarije en Slowakije. Er zijn in totaal negen poules, waarvan de poulewinnaars en de vijf beste nummers twee zich plaatsen voor het EK. De fans moeten nu hun kans grijpen om de Orange Lions te steunen, want de volgende thuiswedstrijd is pas op 7 februari 2021. Klik hier voor je kaarten.

De selectie van de Orange Lions tegen Hongarije bestaat uit:

Jill Bettonvil (Orange Lions 3x3)
Loyce Bettonvil (Orange Lions 3x3)
Laura Cornelius (CD Zamarat, Spanje)
Noor Driessen (Sportiff Company Grasshoppers / Orange Lions 3x3)
Emese Hof (Perfumerias Avenida Salamanca, Spanje)
Rowie Jongeling (OSC, Duitsland)
Fleur Kuijt (Orange Lions 3x3)
Karin Kuijt (Sportiff Company Grasshoppers / Orange Lions 3x3)
Natalie van den Adel (A.D.B. Araski, Spanje)
Chatilla van Grinsven (Valosun KP Brno, Tsjechië)
Richelle van der Keijl ( BLK SLavia, Tsjechië)
Laura Westerik (Herner Turn Club, Duitskland)

De staf wordt gevormd door bondscoach Hakim Salem, zijn assistenten Thijs Volmer en Molly McDowell, fysieke trainer Katie Bussey, fysiotherapeut Ansofie van Speybroeck, teamarts Frank Loeffen en teammanager Patrick Kathmann.

Bondscoach Hakim Salem over de samenstelling van de selectie: "Afgelopen zomer hadden we een window van tien dagen in Italië en dat was belangrijk voor ons, om weer met zijn allen bij elkaar te zijn. Zeker omdat Laura, Richelle en Emese weer beschikbaar zijn. We hebben een aantal criteria voor de selectie. Dat zijn: dagelijks trainen en wekelijk spelen als fullprof bij de club, niveau competitie, actuele statistieken in de competitie, commitment voor de zomer van 2019, fitheid en blessurevrij. We hebben nu veel meer vrouwen die in een fulltime trainingssetting bezig zijn, dat is een luxe probleem. Ik ben erg benieuwd of we de positieve vibe die we in augustus hadden door kunnen zetten en ik ben ervan overtuigd dat we met de steun van onze trouwe fans iets moois kunnen neerzetten."

Over de kansen van zijn Lions zegt Salem: "We zitten in een poule van drie dus elke wedstrijd gaat tellen. Hongarije heeft een genaturaliseerde Amerikaanse pointguard die het afgelopen EK het verschil maakte voor die ploeg. We kijken er naar uit om weer vijf tegen vijf te spelen na een zomer vol met 3x3 toernooien."

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF