U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Organisatie » Vrijwilligers (NBB)

Declaratieformulier

Klik hier voor het declaratieformulier 2019


Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

De NBB is sinds 2012 bezig bewustwording te creëren voor het onderwerp ‘veilig sportklimaat’ (VSK) bij zowel verenigingen als vertegenwoordigers (vrijwilligers en professionals) van de NBB. Om dit onderwerp goed te borgen is onder andere de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ingevoerd voor bepaalde vrijwilligers van de NBB.

Een VOG is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een VOG staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag. De VOG is ingevoerd voor alle NBB-vrijwilligers en –medewerkers die werken met minderjarigen en/of een voorbeeldrol vervullen. We adviseren verenigingen de VOG te vragen aan hun vrijwilligers en vinden het van belang hierin zelf het goede voorbeeld te geven: practice what you preach!

De volgende vrijwilligers dienen in ieder geval een VOG te kunnen overleggen:

  • Staven van de Nationale selecties
  • Clinicians en andere vrijwilligers op Dunkers Kids Club dagen
  • NBB-vrijwilligers bij de Streetball Masters Tour
  • Leden NBB-bestuur
  • Leden afdelingscommissies

Vrijwilligers die het betreft worden hierover geïnformeerd door hun contactpersoon bij de NBB. Hier kunnen zij ook terecht met vragen. Voor vragen over de aanvraagprocedure kan contact worden opgenomen met Karin Mouhmy.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF