U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Veel gestelde vragen » Scheidsrechtersopleidingen

Scheidsrechtersopleidingen

Ik wil graag een scheidsrechtersopleiding volgen, waar kan ik dat aangeven?

Neem contact op met de afdelingsmedewerker van jouw afdeling om te informeren of er binnenkort opleidingen in jouw regio worden georganiseerd. Deze medewerker kan je ook informeren over de mogelijkheden een opleiding bij jouw vereniging te organiseren.

Ik wil graag deelnemen aan een scheidsrechtersopleiding die is gepland, waar kan ik me aanmelden?

Zodra een opleiding is gepland, wordt deze bekend gemaakt op de website van de NBB en via de communicatiekanalen van de afdeling. Hierbij is vermeld onder welke voorwaarden en op welke wijze belangstellenden zich kunnen aanmelden. Bij vragen of onduidelijkheden kan je contact opnemen met de afdelingsmedewerker van jouw afdeling. Indien je deel wil nemen aan een D-cursus, kan je contact opnemen met de coördinator opleidingen van de NBB.

Ik wil bij mijn vereniging een scheidsrechtersopleiding organiseren, hoe pak ik dat aan?

In de opleidingsplannen van de Basketball Scheidsrechter niveau 2 (BS2) niveau 3 (BS3) staat beschreven hoe de opleidingen worden georganiseerd. Lees het opleidingsplan van de opleiding die je wil organiseren door en neem vervolgens contact op met de afdelingsmedewerker van jouw afdeling om e.e.a. af te stemmen.

Ik wil bij mijn vereniging een scheidsrechtersopleiding niveau 2 (BS2) organiseren. Hoe kunnen we de opdrachten ‘fluiten in de praktijk’ het beste organiseren?

Binnen de BS2-opleiding doen deelnemers ervaring op in de praktijk door wedstrijden te fluiten onder begeleiding. Dit kan bij officiële wedstrijden waarbij de begeleiding gebeurt door een ervaren collega of iemand die vanaf de zijkant begeleidt en na afloop feedback geeft.

De kandidaten kunnen ook (delen van) wedstrijden leiden en worden begeleid bij oefenwedstrijden, interne toernooitjes, wedstrijden tijdens de training of een scholentoernooi. In alle gevallen gaat het er om, dat de deelnemers ervaring opdoet en feedback ontvangt.

Zie voor meer informatie het opleidingsplan BS2.

Ik wil bij mijn vereniging een grote groep scheidsrechters opleiden (BS2). Hoe pak ik dat aan?

Het eenvoudigst is om meerdere trajecten te starten, verspreid over het seizoen. Zorg voor afronding van het eerste traject voordat je begint met het volgende. Met kleinere groepen is er meer interactie mogelijk, is de planning van opleidingswestrijden eenvoudiger en blijft het traject daardoor overzichtelijker.

Ik wil binnen mijn vereniging een BS2 opleiding organiseren maar heb te weinig experts. Hoe pak ik dat aan?

De Afdelings Werkgroep Arbitrage (AWA) kan helpen bij het zoeken naar experts. Bij de inzet van experts van buiten de verenigng moet wel rekening gehouden worden met een vergoeding zoals binnen de NBB vastgesteld.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF