!
53747126363_f0ee0a0495_k
27 mei 2024

WBL Finals: TopKip knokt zich terug in de eindstrijd

De finale van de Womens Basketball League heeft weer wat spanning! Afgelopen zaterdag knokte TopKip Lions zich met een knappe overwinning (86-77) volledig terug in de series.

Boxscore

Sportiff Grasshoppers leidt de finale nog met 2-1 en heeft dus nog één overwinning nodig voor de landstitel. Aanstaande woensdag speelt TopKip Lions (foto: Jan van de Bilt) nog een thuiswedstrijd, waardoor een beslissende game five best mogelijk zal zijn.

Het was opnieuw Richelle van der Keijl die een behoorlijk vraagstuk vormde voor Sportiff Grasshoppers. De center van TopKip had 24 punten (10/11 fieldgoals!) en 14 rebounds voor de ploeg uit Landsmeer. Ook de 23 punten van Myrthe den Heeten waren van cruciaal belang.

Sportiff Grasshoppers wint vaak de ‘drietjes battle’ maar schoot er deze wedstrijd slechts zes raak, één meer dan TopKip. De strijd onder de borden verloor Sportiff met 41 rebounds tegen 49 voor Lions. Het schotpercentage was ook niet ‘des Katwijks’: geen enkele starter scoorde 50 procent van haar fieldgoals en als team raakte Katwijk 35 procent (tegen 47 voor TopKip) van z’n schoten.

Woensdag vindt in Landsmeer de vierde wedstrijd plaats. Tijdstip: 20.30 uur. Locatie: Indoor Centrum Landsmeer.

Interview met TopKip Lions-coach Chris van Kampen, na de wedstrijd. Via Lokale Omroep Landsmeer.

Gerelateerde artikelen