!
16 januari 2021

BAL pakt de winst in Almere

ALMERE - De wedstrijd zou om 19.30 uur moeten beginnen, maar problemen met de basket aan de Almeerse zijde zorgde voor enig oponthoud. Almere Sailors kwam in het derde kwart nog terug van een ruime achterstand, maar in het laatste kwart stelde Basketbal Academie Limburg definitief orde op zaken: 64-81.

Technische problemen aan een van de baskets zorgt voor een vertraagde start van de wedstrijd. BAL vangt dit uitstel in het begin van de wedstrijd het beste op en loopt binnen één minuut weg naar een 0-4 stand. In de minuten hierna trekt Almere Sailors voorzichtig de stand weer gelijk. Vanaf de stand 11-11 neemt BAL echter het heft in handen en krijgt Almere Sailors zowel aanvallend als verdedigend moeite om BAL te volgen. Dit alles resulteert in een stand van 11-18 aan het einde van het eerste kwart.

In het eerste deel van het tweede kwart bouwt BAL rustig haar voorsprong uit. Almere Sailors krijgt geen vat op de wedstrijd, is onrustig in de aanval en verliest daarbij met grote regelmaat eenvoudig het balbezit. BAL maakt hier optimaal gebruik van, stelt hier gedegen spel tegenover en staat halverwege het tweede kwart dan ook al met 21 punten voor. Vanaf hier verandert geleidelijk aan het spel, brengt Almere Sailors meer rust in het spel en maakt daardoor een stukje van de achterstand goed, waardoor de rust wordt bereikt met een 31-45 stand.

Na rust is duidelijk te merken dat Almere Sailors goede afspraken heeft gemaakt. Een inhaalrace lijkt te gaan gebeuren. Binnen een viertal minuten is dan ook de achterstand teruggelopen tot 41-47. Met name de inbreng van Dante Lombardi is groots in de scores (uiteindelijk goed voor 32 punten). BAL laat het echter niet verder komen. Het tweede deel van het derde kwart loopt dan ook gelijk op waardoor er een stand van 54-63 aan het einde van het derde kwart op de borden staat.

Vanaf de start van het vierde kwart laat BAL duidelijk merken niet nogmaals een inhaalrace mee te willen maken. Het spel van BAL oogt daarbij verzorgder dan dat van Almere Sailors, waardoor BAL rustig aan weer aan een grotere voorsprong kan bouwen. Almere Sailors stelt alles in het werk om nogmaals een ommekeer in de wedstrijd te verzorgen, maar kan BAL niet meer haar wil opleggen. De Limburgers lopen, met nog enkele minuten op de klok, uit naar een voorsprong van 15 punten. In de laatste minuten van de wedstrijd kabbelt het naar een einde toe en staat er uiteindelijk een stand van 64-81 op het bord.