!
Algemeen_bal op vloer.jpg
5 november 2020

Basketbalcompetities liggen minimaal tot half december stil

Door Ronald van Dam

Als gevolg van het overheidsbesluit om de gedeeltelijke lockdown in Nederland tot half december te verlengen, zullen ook de basketbalcompetities in die periode stil blijven liggen. Er kan tot nader order geen basketball in competitieverband worden gespeeld.

Daar bovenop wordt t/m 18 november nog een aantal verscherpte maatregelen van kracht, zo maakte minister-president Rutte afgelopen dinsdag bekend. Als gevolg daarvan kunnen volwassenen de komende twee weken nog maar met maximaal met twee personen samen trainen, op anderhalve meter afstand van elkaar. En dus niet meer in groepjes van vier. De jeugd t/m 17 jaar mag nog wel trainen en onderling wedstrijden spelen. Er geldt voor de binnensport een maximum van dertig personen per zelfstandige ruimte, tenzij het alleen jeugd t/m 17 jaar betreft.

Check voor meer toelichting de speciale coronapagina met de meest recente update van de maatregelen en consequenties voor het basketball in Nederland.

Cancelen NK 3x3

Het Nederlands kampioenschap 3x3 basketball was vanwege de uitbraak van het coronavirus als uitgesteld naar december. Het evenement stond nu voor de kerstvakantie gepland, maar ook dat kan nu geen doorgang vinden.

Cancelen Kraijcek Tournament Day

Ook de Krajicek Tournament Day 2020 gaat niet door. Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen heeft de Krajicek Foundation besloten het jaarlijkse landelijke sportevent uit te stellen tot in 2021.

Tijdens dit evenement organiseert de NBB al een aantal jaren in opdracht van de Krajicek Foundation het 3x3 toernooi voor de basketballers die op de Krajicek Playgrounds in Nederland actief zijn. De vorige editie (2019) werd georganiseerd tijdens het WK 3x3 basketball op het Museumplein in Amsterdam. De beoogde locatie van het evenement was dit jaar het Werkspoorkathedraal in Utrecht. Vanuit het hele land zouden jonge pleintjesbasketballers met bussen naar Utrecht worden vervoerd voor dit evenement. De Krajicek Foundation acht het in deze tijd niet verantwoord om dit evenement door te laten gaan.

Gerelateerde artikelen