!
Basketball Nederland
23 januari 2020

Belangrijke update voor Basketball App

Er komt een belangrijke update voor de Basketball App aan! In de loop van volgende week zal versie 5 van de Basketball App gelanceerd worden.

De nieuwste update is noodzakelijk om de app te kunnen blijven gebruiken. Volgende week wordt de nieuwe versie beschikbaar via: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dexels.sportlinked.nbb.

Maakt je vereniging gebruik van de koppeling met het Anatec scorebord. Update dan ook de Anatec app. Dit kan via: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.anatec.anatecsportlinkAK30I

Android 4.4

Met de introductie van versie 5 is het API-level dat Sportlink gebruikt verandert van API-level 14+ (Android 4.0, 4.0.1, 4.0.2, ICE_CREAM_SANDWICH) naar 19+ (Android 4.4, Kit Kat).

Gebruikers moeten dus een apparaat gebruiken dat minimaal Android 4.4 bevat.

Voor de volledigheid. Dit zijn de data waarop deze versies zijn uitgekomen:

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) - 19 oktober 2011 (te oud)

Android 4.1 (Jelly Bean) - 27 juni 2012 (te oud)

Android 4.2 (Jelly Bean) - 29 oktober 2012 (te oud)

Android 4.3 (Jelly Bean) - 24 juli 2013 (te oud)

Android 4.4 (KitKat) - 31 oktober 2013 (voldoende)

Geen paniek! Android 4.4 is een zeer oud besturingsprogramma, de kans is klein dat je met een smartphone loopt met een te oude versie.

Bij twijfel, zie:

https://www.androidplanet.nl/android-versies/

https://gs.statcounter.com/android-version-market-share/mobile-tablet/worldwide

Nieuwe functies

Versie 5 bevat naast nieuwe functionaliteit ook veel wijzigingen aan de motor van de app om een stabiele app voor de toekomst te kunnen garanderen. Naast alle wijzigingen onder de motorkap zijn er ook een paar belangrijke wijzigingen die gebruikers wel zullen gaan merken:

  • Data groeperen/sorteren; elk item (in programma en uitslagen) heeft een eigen datum. We tonen geen van … t/m … meer. Indien er meerdere items op 1 dag zijn tonen we de header (met datum) maar 1x.
  • Sticky header Android; Bij het scrollen in het programma blijft de header met de datum in beeld staan tot de volgende header wordt bereikt.

Wisselen van tablet tijdens een wedstrijd

Er verschijnen bij het openen van het digitaal wedstrijdformulier twee keuzes.

- Gegevens die bekend zijn

- Eerder ingevulde gegevens

Hieronder uitleg over waarom deze functie bestaat en welke optie het beste gekozen kan worden.

Het digitaal wedstrijdformulier (DWF) moet worden beschouwd als een kladblaadje, die op de tablet bestaat. Alle informatie die ingevoerd tijdens de wedstrijd wordt in dit kladblaadje opgeslagen. Hierdoor is het niet per se nodig tijdens de wedstrijd een internetverbinding te hebben.

Uitzondering hierop is het "live volgen". Hiervoor is uiteraard wel een internetverbinding nodig.

Om gegevens naar de servers van Sportlink te sturen heb je wel een internetverbinding nodig. Je kunt het versturen van informatie naar de servers van Sportlink forceren. Dit kan onder andere door:

- In het DWF een stap terug te gaan (dan komt de vraag of je de gegevens wilt opslaan)

- Of te kiezen voor "naar vastleggen" bij periode en in de laatste stap van het DWF alle informatie in te vullen en op de knop onderin het scherm klikken. Ook dan zullen alle data naar Sportlink verstuurd worden.

Waarom is dan de optie "Reeds ingevulde gegevens laden" nodig?

Met deze optie kan gekozen worden of de data van het kladblaadje of de data op de server van Sportlink wilt ophalen. Er verschijnen bij het openen van het DWF twee keuzes.

- Gegevens die bekend zijn (informatie op de server van Sportlink)

- Eerder ingevulde gegevens (informatie in het kladblaadje)

Bij de vraag “reeds ingevulde gegevens laden” kiezen voor de optie “gegevens die bekend zijn” zal ertoe leiden dat de gegevens die op de server bekend zijn worden opgehaald. Dit is handig als tijdens de wedstrijd van tablet gewisseld moet worden (vanwege lege accu of technische problemen met de tablet).

Voorbeeld:

Je hebt de eerste periode van de wedstrijd al vastgelegd, maar de accu is bijna leeg. Dan kun je het DWF verlaten (via backtoets) en deze opslaan. Je kunt dan op de tweede tablet de wedstrijd openen (met hetzelfde account) en "gegevens die bekend zijn" ophalen. Dan kan je met een tweede tablet verder gaan met het invoeren van de gegevens van de tweede periode op deze manier de wedstrijd verder afmaken.

Bij de vraag “reeds ingevulde gegevens laden” kies je voor de optie “eerder ingevulde gegevens.” Dit zal ervoor zorgen dat het kladblaadje opnieuw geopend wordt. Deze optie kan je gebruiken als je per ongeluk tijdens de wedstrijd de app hebt afgesloten of deze eruit zichzelf mee is gestopt. Dan zal de tablet de gegevens die bekend zijn opnieuw openen en kan je verder waar je gebleven bent.

Gerelateerde artikelen