!
03042021 Triple Threat blij.jpeg
4 april 2021

Binnenland en Den Helder passeren verliezend Lekdetec.nl

Met de play-offs in aantocht is Lekdetec.nl de koppositie in de Women's Basketball League kwijt. De club uit Bemmel verloor zaterdag met 86-76 bij 4Consult/Binnenland, dat daardoor Lekdetec.nl op de ranglijst passeerde. Dat deed ook Dozy Bv Den Helder, dat thuis met 94-66 van BC Utrecht Cangeroes won. Ze hebben alledrie nu 24 punten, maar Lekdetec.nl een duel meer gespeeld. Daarachter verkleinde Lions Basketball het verschil met nummer vier Sportiff Company Grasshoppers door de onderlinge confrontatie met 58-67 te winnen. Triple Threat (grote foto) bejubelde de tweede zege van het seizoen. De nieuwkomer in de WBL versloeg thuis Jolly Jumpers met 64-52. Tweede Paasdag is er weer een complete speelronde.

Sportiff Company Grasshoppers - Lions Basketball 58-67

Met Rosalie Aandewiel, Lotte van Kruistum en Alissa van der Plas in de spreekwoordelijke lappenmand en Deborah Vos beperkt inzetbaar begon Grasshopers met een dunne selectie gehavend aan de wedstrijd. Het werd volgens Grasshoppers-coach Axel Gouw een duel met twee fel strijdende teams, waarbij Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef op de belangrijke momenten voor de Lions door kwamen. "We hebben onze huid duur verkocht, zoals wij dat altijd doen en zullen maandag weer de strijd aan gaan tegen deze ploeg."
"We speelden met een goede energie en stonden met de juiste houding op het veld", constateerde de winnende coach Marlous Nieuwveen. "We begonnen goed aan de wedstrijd. Het eerste kwart was met 21-12 voor ons. Grasshoppers plaatste aan het einde het tweede kwart een run, waardoor zij terug kwamen tot vier punten bij de rust. Ook in de tweede helft maakte Grasshoppers wat schoten, maar we bleven rustig, hielden ons aan het game plan, absorbeerden hun run en maakten er toen zelf eentje. Het vierde kwart was met 20-10 voor ons. Goed verdedigd, goed in de rebound en lekker fel gespeeld. Ik ben trots op de meiden."

Scores Grasshoppers: Ilse Kuijt 14 punten, 9 rebounds en 5 assist; Noor Driessen 12 punten; Liselot Kulk 12 punten en 9 rebounds.
Scores Lions: Myrthe den Heeten 22 punten, 4/9 driepunters en 7 rebounds; Charlotte van Kleef 20 punten (9/17) en 9 rebounds; Tanya Bröring 13 punten, 4 assists en 3 steals.

Triple Threat - Jolly Jumpers 64-52

Triple Threat-coach Dominique Schemmekes kon beschikken over de ervaring van voormalig international Britt Zappeij, die een verrassende rentree maakte, waarmee de afwezigheid van Noami Halman werd gecompenseerd. "Britt is ontzettend belangrijk voor ons. Ze is een leider, controleert het tempo, is verdedigend en reboundend sterk. Dat merk je meteen, dat brengt meer rust."
Schemmekes zag Triple Threat goed beginnen, in een hoog temp, maar zag ook ups-and downs. 'Maar door Britt kunnen we die downs neutraliseren en het duel aardig controleren. In het tweede kwart hebben we even achter gestaan, maar wisten ons er bovenop te vechten en dit keer hebben we het ontzettend goed afgemaakt in het vierde kwart dat met 27-14 voor ons was. Vandaag wonnen we zelfs het reboundduel en als we dat gaan doen, kunnen we nog meer gaan rennen en zijn we voor andere teams heel lastig. Als je bedenkt welke groei we al door hebben gemaakt in drie, vier maanden tijd. Als we in elkaar blijven geloven, zoals we vandaag deden, dan kunnen we nog hele leuke wedstrijden gaan spelen."
Zijn collega-coach Mart Kieftenbeld vond het een matige wedstrijd van de kant van Jolly Jumpers. "Triple Threat werkte hard en dwong daardoor meer af dan wij deden. Een verdienden overwinning voor hun, wij hadden niet het juiste niveau."

Scores Triple Threat: Katie Bussey 24 punten, 4/11 driepunters, 14 rebounds en 3 steals; Janine Guijt 19 punten (8/16); Britt Zappeij 11 punten en 13 rebounds.
Scores Jolly Jumpers: Noëlle Droste 13 punten en 5 rebounds.

4Consult/Binnenland - Lekdetec.nl 86-76

De koploper werd volgens coach Vincent van Sliedregt verdedigend van het kastje naar de muur gestuurd. "Van inside Eline Kasius naar hun sterkhouders die aan de buitenkant spelen. Dan blijven de één-tegen-één situaties over en daar was onze snelheid niet opgewassen tegen hun inside geweld."
Vaak lukt het Lekdetec.nl om met de driepunter het verschil te maken, maar die werd door Binnenland dit keer goed geneutraliseerd. "Hoewel dit een gevoelige nederlaag voor ons thuisvoordeel in de play-offs is, weten we ook dat we met Binnenland kunnen spelen om de knikkers", gaf Van Sliedregt er toch nog een soort van positieve draai aan.
Alle kwarten (16-15, 19-13, 22-20 en 29-28) werden gewonnen door de thuisploeg. Joost van Rangelrooy van Binnenland: "Het was een mooie overwinning voor ons. We hadden een duidelijk plan en iedereen was goed geconcentreerd, op een korte fase in de tweede helft na. We hadden echt controle over de wedstrijd. Lekdetec.nl is een goed team geworden en heeft stappen gemaakt dit jaar, dus ik ben blij met de zege. Het thuisvoordeel in de halve finale van de play-offs is nu zo goed als zeker, maar nu willen ook nog eerste worden met nog twee wedstrijden te gaan."

Scores Binnenland: Jaida Roper 24 punten (7/12) en 7 rebounds; Eline Kasius 24 punten (8/15) en 9 rebounds; Jamailah Adams 13 punten, 7 rebounds en 5 assists; Gabriëlle van den Bosch 12 en 4/7 driepunters; Marlou de Kleijn 11 punten en 6 rebounds.
Scores Lekdetec.nl: Yfke Hoek 21 punten en 2/4 driepunters; Lisanne de Jonge 17 punten en 10 rebounds; Anne van Vlijmen 13 punten en 5 assists; Julia Jorritsma 10 punten.

Dozy BV Den Helder - BC Utrecht Cangeroes 94-66

Den Helder was twee weken gelede gewaarschuwd: BC Utrecht Cangeroes is een tegenstander om rekening mee te houden. De bezoeksters kwamen scherp uit de startblokken en scoorden makkelijk uit de pick-and-roll. Vooral Leah Remkes was in die fase moeilijk af te stoppen. Den Helder liep achter de tegenstander aan en dat bleef zo de eerste helft, waardoor BC Utrecht Cangeroes een maximale voorsprong van tien punten kon nemen. Daar waren er bij rust vier van over: 37-41.
Na rust stond er volgens coach Mario Bennes een ander Den Helder op het veld. Met veel meer intensiteit en agressiviteit in de verdediging werd de voorsprong van BC Utrecht Cangeroes teniet gedaan. Maar de bezoekende club bleef tegen stribbelen, waardoor aan het einde van het derde kwart er 'maar' 63-58 op het scorebord stond. In het vierde kwart maakte Den Helder de nodige verdedigende stops, resulterend in een 82-66 voorsprong met nog vijf minuten te gaan. Daarna scoorde Utrecht niet meer. Bennes vond het een 'lelijke zege'. "Er is nog een hoop werk aan de winkel richting de laatste twee competitiewedstrijden."
Ramon Kuipers vond dat zijn ploeg de eerste drie kwarten goed speelde. "Daar moesten we wel hard voor werken, maar dat hoort erbij. In het laatste kwart starten we met een aantal slordige turnovers en leek de koek op. Het schotpercentage gaat bij hun omhoog en bij ons omlaag. Gevoelsmatig is de uitslag geflatteerd. Ik ben zeker niet ontevreden met ons optreden vandaag."

Scores Den Helder: Sarah Curran 23 punten (10/15), 8 rebounds en 5 assists; Kourtney Treffers 13 en 10 rebounds; Janiek van Veen 13 punten en 5 assists; Kiki Fleuren, 4 rebounds en 4 assists; Maaike Klein 10 punten; Sanne van Poelgeest 10 punten, 9 rebounds en 4 assists.
Scores BC Utrecht Cangeroes: Lea Romkes 18 punten; Irati Hernandez 12 punten en 6 assists; Roos Hof 10 punten.

Gerelateerde artikelen