!
14112020 SLOW NED Gezellige Lions.jpg
24 december 2020

Bondsbureau tot 4 januari gesloten. Fijne feestdagen en een gezond 2021!

Door Ronald van Dam

2020 zit er bijna op. We sluiten een bizar jaar af, waarin de wereld werd geconfronteerd met de coronapandemie, die grote gevolgen had voor ons dagelijks leven, en ook voor de sport. Competities werden stilgelegd, evenementen en toernooien noodgedwongen gecanceld. Ons geduld werd op de proef gesteld. En toen we eindelijk weer voorzichtig konden gaan basketballen, sloeg de tweede coronagolf toe.

Maar in zo'n jaar zijn er gelukkig ook lichtpuntjes. Het was mooi om te zien hoe we als basketball community creatieve alternatieven bedachten om onze favoriete sport te bedrijven en te beleven, op pleintjes en in huiskamers, en door online met elkaar in contact te blijven. En met ons nieuwe basketbalplatform Basketball Nederland, waartoe ook deze website behoort, slaagden we erin mooie basketbalverhalen te vertellen, uit alle geledingen en uit alle hoeken van Nederland.

We leefden aan het einde van het jaar hartstochtelijk mee met onze Orange Lions in hun kwalificatiebubbels voor de Europese Kampioenschappen in 2021 en 2022 en met Team Amsterdam in hun Saoedische 3x3 bubbel bij de World Tour Finals. Het was goed en fijn om te constateren dat alle content die via onze (social) mediakanalen met de community werd gedeeld, gretig aftrek vond en ook goed door de reguliere media werd opgepikt. Basketball stond nadrukkelijk in de schijnwerpers.

Dat moet zo blijven. Het is aan ons - de hele basketbalgemeenschap - om daar voor te zorgen. Om te groeien als sport heeft de Nederlandse Basketball Bond recentelijk het Strategisch Fundament 2021+ gelanceerd, waarmee we in de toekomst de community willen laten groeien tot vijfhonderdduizend basketballiefhebbers; actief en passief, jong en oud, arm en rijk, valide en minder valide, man en vrouw, ongeacht huidskleur en afkomst. Of in de woorden van onze nieuwe voorzitter Joop Brakenhoff: "We willen van defense naar offense, waarbij we de basketballers willen binden en verbinden, ook om nieuwe geldstromen te vinden. Deze beweging moet iets van ons allemaal zijn. Het moet toegankelijker en leuker worden voor vrijwilligers en andere partijen die ook het basketball in Nederland willen laten groeien."

Er is nog veel werk te doen. Daar gaan we in 2021 volop mee aan de slag. Het bestuur, de directie en alle medewerkers van de bond wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Het bondsbureau is tijdens de feestdagen tot maandag 4 januari gesloten, maar we zijn wel per email bereikbaar via info@basketball.nl.

We sluiten 2020 af met een Kerstboodschap van en voor al ons helden.

Gerelateerde artikelen