!
2020_Cruyff Legacy Run.jpg
8 februari 2020

Cruyff Legacy 14K Run langs veertien bijzondere plekken

Door Ronald van Dam

Er kan nog steeds worden ingeschreven voor de Cruyff Legacy 14K Run die op zondag 26 april in Amsterdam wordt gehouden. Deelnemers kunnen meedoen aan de 14K Run, 5K Run, Kids Run, 14K Walk en lopen langs bijzondere plekken uit het leven van voetballagende Johan Cruijff. Een sportbeleving die je niet wilt missen en waarbij je een uniek shirt kunt bestellen, wat inmiddels wordt beschouwd als een waar collectors item.

De Cruyff Legacy 14K Run is enkele jaren geleden in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff met als doel zijn gedachtegoed levend te houden. Als deelnemer ondersteun je de Cruyff Foundation, een partner van de Nederlandse Basketball Bond, en geef je kinderen zo de ruimte om te sporten en te spelen.

Parcours en actieplatform
De Cruyff Legacy 14K Run start dit jaar bij de Johan Cruijff ArenA. Daar vindt eveneens de finish plaats, waar iedere deelnemer feestelijk wordt onthaald in het stadion. De route is in totaal 14 kilometer lang en voert langs bijzondere plekken uit het leven van de legendarische nummer 14, zoals zijn ouderlijk huis in Betondorp. Dit geldt ook voor de 14K Walk. Andere onderdelen waarvoor men zich kan inschrijven zijn de 5K Run en de Kids Run, die plaatsvinden in en om de Johan Cruijff Arena. Bedrijven/groepen kunnen ook met een team meedoen en de diverse onderdelen zijn uiteraard toegankelijk voor sporters met een beperking. Zowel deelnemende bedrijven als particulieren worden opgeroepen om ook geld in te zamelen voor de Cruyff Foundation via een speciaal actieplatform.

‘Alleen kun je niets, je moet het samen doen’
Het evenement wordt in samenwerking met Le Champion en de Gemeente Amsterdam georganiseerd. Hoofdsponsors zijn AFC Ajax, OTTO Work Force en Basic-Fit. Andere sponsors zijn onder andere de Johan Cruijff Arena, Tennet en Pulitzer. Tijdens het evenement wordt de Cruyff Foundation ondersteund door vele vrijwilligers en evenementsuppliers.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt overal ter wereld sportactiviteiten voor kinderen en focust zich daarbij op kwetsbare kinderen. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geeft de Cruyff Foundation deze kinderen de ruimte om te sporten en spelen. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Elke week geeft de Cruyff Foundation zo duizenden kinderen de ruimte om te sporten en te spelen.

Meer informatie over de loop kun je vinden op https://www.cruyff-legacy14krun.nl/

Gerelateerde artikelen