!
2223 WK QF M SPA NED Varagic
6 februari 2023

Dit zijn de veertien Orange Lions voor interlands tegen Georgië en Oekraïne!

Door Ronald van Dam

De selectie van de Orange Lions voor de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Georgië en Oekraïne is teruggebracht naar 14 spelers. Interim-bondscoach Radenko Varagic heeft Keime Helfrich (Heroes Den Bosch) en Coen Stolk (Landstede Hammers) als debutanten geselecteerd. Terrence Bieshaar (Feyenoord Basketball) is na een lange periode van afwezigheid, vooral als gevolg van blessureleed, weer terug bij de mannenselectie. Ook de van een enkelblessure herstelde Matt Haarms (Fraport Skyliners) zit er weer bij.

De selectie voor Nederland-Georgië op donderdag 23 februari (thuis) en Oekraïne-Nederland op zondag 26 februari (uit) bestaat uit de volgende 14 namen:

Sander Hollanders (Donar)
Olaf Schaftenaar (Donar)
Terrence Bieshaar (Feyenoord Basketball)
Keye van der Vuurst de Vries (Filou Oostende, België)
Matt Haarms (Fraport Skyliners, Duitsland)
Keime Helfrich (Heroes Den Bosch)
Yannick Kraag (Joventut Badalona, Spanje)
Boyd van der Vuurst de Vries (Landstede Hammers)
Coen Stolk (Landstede Hammers)
Emmanuel Nzekwesi (ESSM Le Portel, Frankrijk)
Nathan Kuta (Spirou Charleroi, België)
Marijn Ververs (Zorg en Zekerheid Leiden)
Maarten Bouwknecht (Zorg en Zekerheid Leiden)
Luuk van Bree (Zorg en Zekerheid Leiden)

Ten opzichte van het tweede window ontbreken Jito Kok, Yannick Franke, Willem Brandwijk en Jordy Kuiper in de selectie die voor beide duels steeds wordt teruggebracht naar 12 namen.

Franke is bezig aan sterk seizoen bij PAOK Thessaloniki in de Griekenland en geeft er de voorkeur aan om zich te focussen op het laatste deel van de Griekse competitie, waarin PAOK nu vierde staat.

Als je het nog niet hebt gedaan, scoor dan snel je tickets voor Nederland tegen Georgië op donderdag 23 februari in Topsportcentrum Almere.

Gerelateerde artikelen