!
3x3NL Tour courts.jpg
29 juli 2021

Ervaar zelf 3x3 van dichtbij bij de 3x3NL Masters Utrecht

Door Ronald van Dam

Het 3x3 optreden van de Orange Lions in Tokyo smaakt naar meer. Daarom is het Jaarbeursplein van vrijdag 13 t/m zondag 15 augustus het decor voor een groot 3x3 basketball spektakel, de 3x3NL Masters Utrecht. Drie dagen lang kan midden in het centrum van Utrecht genoten worden van verschillende nationale en internationale 3x3 toernooien.

Na het geslaagde debuut van de Nederlandse mannen op de Olympische Spelen kan iedereen bij dit evenement nu zelf 3x3 basketball van dichtbij ervaren. Met maar liefst zeven 3x3 velden wordt het Jaarbeursplein omgetoverd tot één grote basketball playground, waar drie dagen lang van 10.00 uur tot 19.00 uur deze razend populaire vorm van het basketball te bewonderen is.

Het 3x3 weekeinde in Utrecht begint op vrijdag 13 augustus met het 3x3NL kids event, waarbij activiteiten worden georganiseerd door Sport Utrecht en de lokale Utrechtse basketbalverenigingen voor lokale jeugd uit Utrecht van 6 t/m 12 jaar.

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus vind het hoogtepunt van het weekend plaats. Dan worden de 3x3 Pro Cups op één main court bij de trappen richting het Centraal Station gespeeld. Zaterdag spelen de mannen en op zondag is het de beurt aan de topteams bij de vrouwen. Bij de 3x3 Pro Cup Men doen nationale en internationale topteams mee. De winnaars van de 3X3 Pro Cups plaatsen zich voor de FIBA3x3 Challenger die op 19 en 20 september ook in Utrecht wordt georganiseerd. Hier komt de absolute wereldtop bij elkaar en wordt gestreden om 35.000 dollar aan prijzengeld en twee tickets voor de FIBA 3x3 World Tour. Bij de vrouwen strijden nationale topteams voor prijzengeld en voor plaatsing voor de 3x3 Pro Cup Women Finals op 20 september, waar vier vrouwenteams gaan strijden om vijfduizend euro prijzengeld.

Op zaterdag en zondag wordt parallel aan de 3x3 Pro Cups op de overige velden de lokale Utrechtse voorronden van het Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball, de 3x3NL Tour, gespeeld. De jeugd tot en met 18 jaar komt op zaterdag in actie, de volwassenen treden zondag aan.

De toegang is voor bezoekers alle drie de dagen gratis, kom dus gerust een kijkje nemen. Meer informatie, zoals het uitgebreide programma en mogelijkheden voor het inschrijven van een team, is te vinden op www.basketball.nl/3x3nltour.

3x3NL Masters Utrecht.jpg

Gerelateerde artikelen