!
2019_WBL_Binnenland_Team
5 januari 2020

Final Four-winnaar Binnenland hervat WBL met zege

Door Ronald van Dam

4Consult/Binnenland heeft de competitie in de Women's Basketball League hervat met een overwinning. Zaterdag was de winnaar van de Final Four in Landsmeer met 49-58 te sterk voor Loon Lions in de eerste kraker van 2020. Het duel was een herhaling van de halve finale van de Final Four eind december en ook toen was Binnenland de sterkste.

Koploper in de WBL blijft Sportiff Company Grasshoppers. De regerend landskampioen, die in de finale van Final Four van Binnenland verloor, kreeg zaterdag BC Utrecht Cangeroes op bezoek. Grasshoppers kende geen problemen voor eigen publiek en stuurde de Utrechtse debutant in de WBL met een 85-45 nederlaag terug naar huis.

Lekdetec.nl bleef zaterdag met 77-46 Keyser Capital Martini Sparks de baas. Door de de zege van de ploeg uit Bemmel op de vrouwen uit Haren is Lekdetec.nl in punten gelijk gekomen met Loon Lions. Beide clubs hebben nu 18 punten uit 15 duels, zes minder dan koploper Grasshoppers (15-24) en vier minder dan Binnenland (15-22).

Ook Jolly Jumpers en Dozy BV Den Helder kwamen zaterdag tegen elkaar in actie. Het werd een 72-76 overwinning voor de Helderse formatie, die daardoor naar de vijfde plek steeg met 16 punten uit 15 duels, evenveel als nummer zes Jolly Jumpers. Utrecht Cangeroes (15-4) staat zevende, de Sparks (15-2) achtste.

Gerelateerde artikelen