!
2019_Orange Lions_VU20_EK_Driessen
10 november 2020

Jacobine Klerx vervangt Noor Driessen na positieve coronatest

Door Luuk von Burg

Na het vervelende bericht dat Loyce Bettonvil niet mee kan doen, moet ook Noor Driessen de twee kwalificatieduels voor EuroBasket 2021 aan zich voorbij laten gaan. Driessen testte gisteravond positief op het coronavirus, maar was nog niet de bubbel ingegaan, waardoor er verder geen gevolgen zijn. De jonge Lion heeft geen klachten meer en maakt het goed.

Driessen werd drie weken geleden ziek, waarna ze positief testte op het virus. “De eerste week was ik wel echt ziek, maar daarna was het meer een verkoudheid”, zegt ze er zelf over. Sinds de jonge international klachten kreeg, is ze niet meer op de training geweest. Omdat ze al meer dan 48 uur klachtenvrij is, mag Driessen volgens de richtlijnen van de GGD weer uit thuisisolatie. Maar het toetreden van de bubbel vereist een negatieve test. Driessen: “Ik voel me nu weer helemaal goed, maar de test was positief en dat is een voorwaarde om de bubbel in te gaan.”

Jacobine Klerx, die al meetrainde, neemt de plaats van Driessen in de bubbel over en zal donderdag tegen Slowakije en zaterdag tegen Hongarije het oranje shirt aantrekken. De vrouwen kunnen zich deze week voor het eerst in 31 jaar kwalificeren voor het EK als ze winnen van Slowakije en Hongarije. Driessen heeft er alle vertrouwen in dat het de Orange Lions gaat lukken. “Ze zijn gewoon super goed. Het is enorm balen dat ik er niet bij kan zijn, maar het gaat gewoon goedkomen”, zegt ze hoopvol.

Gerelateerde artikelen