!
301032021 ULE 3x3 Kovasecic .jpeg
30 maart 2021

Jetlag? TeamNL naar kwartfinales van tweede stop United League Europe

Door Ronald van Dam

Slechts kort nagenietend van de eerste World Tour-overwinning ooit maakten de Nederlandse 3x3 basketballers twee dagen later alweer hun opwachting bij de tweede stop van United League Europe. De eerste wedstrijd van dinsdag in groep B tegen Skolkovo, gewonnen met 22-11, was een opwarmertje voor een rematch van de gewonnen finale in Doha. Dit keer was Novi Sad met 21-15 te sterk, maar evengoed plaatste TeamNL zich voor de kwartfinales.

Skolkovo - TeamNL 11-22

Zaterdag stonden ze nog te shinen in Doha, de hoofdstad van Qatar. 48 uur later mochten de 3x3 basketballers een slordige 5500 kilometer verderop alweer aan de bak. Althans, de vermoeide Arvin Slagter en Maksim Kovacevic. De plek van Aron Royé en Julian Jaring werd in St. Petersburg ingenomen door Jessey Voorn en de weer volledig herstelde Nederlandse Canadees Ross Bekkering. Het tweetal had er zin in. Voorn opende de score voor TeamNL met een tweepunter, gevolgd door een rake vrije worp, een score inside en een tweepunter, allemaal van Bekkering. In een mum van tijd was het 1-7. Maar de niet erg hoog aangeschreven staande Russen van Skolkovo begonnen ineens uit alle hoeken raak te schieten en kwamen zelfs voor met 10-8. Daarna was het even alle ballen inside op Bekkering en toen ook Kovacevic (grote foto) zich met het scoren ging bemoeien, was het snel gedaan met de Russische dadendrang. Skolkovo scoorde nog maar één punt en op 2:50 voor het einde maakte Voorn met een tweepunter voortijdig een einde aan het duel. Bekkering tekende voor 10 van de 22 punten, Voorn (foto hieronder) knalde 3 tweepunters raak.

301032021 ULE 3x3 Voorn.jpeg

Novi Sad - TeamNL 21-15

De Serviërs hadden nog een appeltje te schillen met de Nederlanders en hun eigen landgenoot Kovasevic, die zaterdag in de slotseconden de World Tour-finale in het voordeel van Team Amsterdam besliste. Drie van hun vier spelers hadden net als Slagter en Kovacevic een lange reis in de benen, maar dat weerhield Novi Sad er niet van heel sterk te starten. De eerste tweepunter van 3x3 ster Dusan Bulut was meteen raak en na anderhalve minuut spelen stond TeamNL al met 6-2 achter. Het lukte de ploeg veel minder goed dan in de eerste groepswedstrijd om Bekkering onder het bord vrij te krijgen en van buiten viel er heel weinig. Toch knokte de Nederlandse ploeg zich terug in de vaak harde wedstrijd en geholpen door een technische fout van Bulut, schoot Slagter het verschil terug naar 8-7. Maar de met scherp schietende Marko Milakovic, een nieuweling bij Novi Sad, en de zeven fouten aan Nederlandse kant leidden tot een 18-12 achterstand. Die kon TeamNL niet meer repareren. Voorn zorgde met een tweepunter nog voor 18-14, maar Bulut bepaalde met twee rake vrije worpen en een lay-up hoogst persoonlijk met nog 2:40 op de klok de eindstand op 21-15.

TeamNL speelt nu woensdag als de nummer 2 van poule B tegen de winnaar van poule D. Dat duel staat gepland voor 13.30 uur en is te zien via het YouTube-kanaal van de ULE.

Gerelateerde artikelen