!
WS-Poitiers-jun24
6 juli 2024

3x3 Vrouwen winnen Womens Series Fribourg

Het gaat goed met het nationale vrouwenteam 3x3 Basketball. Gisteren wonnen Loyce Bettonvil, Janis Boonstra, Noortje Driessen en Zoë Slagter (v.l.n.r.) de Womens Series in Fribourg, Zwitserland. Het was de eerste stop in de Womens Series die het team dit jaar op zijn naam schreef.

... Maar het was niet de eerste goede prestatie van de vrouwen. De ploeg werd al twee keer derde en noteerde een vierde en vijfde plaats. Al met al staat Nederland nu tweede achter Frankrijk in de wereldwijde ranking en een hoge notering betekent directe plaatsing voor grote toernooien die nog komen.

In Fribourg won Nederland al zijn wedstrijden. In de poule klommen de vrouwen gemakkelijk over Ierland en Israël heen (12-6, 16-10). De kwartfinale tegen Gyor (17-15) zou de spannendste van de dag blijken. Nederland won comfortabel van Polen om de finale te bereiken (17-12) en overklaste in die finale Duitsland met 20-10.

Plezier maken

"We zaten de vorige keer al dichtbij de finale", zegt Janis Boonstra in een reactie. "Supergaaf natuurlijk dat we deze dan winnen! We hebben de eerste nu te pakken en er zijn er voor de break nog twee te gaan. We gaan verder bouwen op wat we hier deden."

Volgens Boonstra heeft het team iets te bewijzen. "Naar onszelf. En daar zijn we hard mee bezig. Maar het is voor ons zaak om gewoon plezier te maken. Ik denk dat we dat in de drukte van de OKT's een beetje zijn vergeten."

Ook coach Maksim Kovacevic vond het logischerwijs een goed toernooi. "We verdedigden goed en herkenden de mismatches erg goed. Dit moeten we meenemen naar de volgende in Bordeaux." Hij ziet óók dat het team goed om is gegaan met de teleurstelling van het mislopen van de Olympics. "Ze hebben weinig tijd gehad dat te verwerken omdat het seizoen voor de deur stond. Maar ik zie geloof ik dat ze er wel relaxter instaan, nu. Ze genieten weer van het spel, dat laten ze zien. Ze nemen vergissingen uit het verleden mee en laten enorme progressie zien."

Gerelateerde artikelen