!
TerrenceBieshaar-NedSer-jul24
5 juli 2024

Nederland verliest oefenpot met Servië

De Orange Lions mannen werkten vanavond achter gesloten deuren een oefenwedstrijd met Servië af. De Serven, inclusief NBA MVP Nikola Jokic, wonnen overtuigend: 90-74.

Gastland Servië wilde geen livestream faciliteren. Het team zit in voorbereiding op de Olympische Spelen en houdt de tactische kaarten dus tegen de borst. Het enige waar we iets over kunnen zeggen is de boxscore.

Die zegt dat Nederland de defense simpelweg niet strak genoeg kreeg. Servië schoot 70 procent van zijn tweepunters raak en poetste zo de 15 turnovers van de ploeg weg.

Bij Nederland namen Keye en Boyd van der Vuurst de Vries met 18 en 14 punten het grootste deel van de scores voor hun rekening. Opvallend: Keye scoorde alleen maar 6 driepunters. Boyd miste niet één van zijn tweepuntspogingen. Keye noteerde ook nog eens 9 assists.

Terrence Bieshaar (foto) had een deel van de assignment om Nikola Jokic te verdedigen. Hij ziet parallellen met Captain Keye. “Als je tegen Jokic speelt merk je dat hij het spel op een ander niveau ziet. Hij maakt plays waarvan je denkt: Hoe zag je dat? Maar dat gevoel heb ik bij Keye ook, ondanks dat hij zo jong is. Hij is écht onze captain, dat laat hij elke keer zien.”

De wedstrijd noemt hij, ondanks het verlies, goed. “Ik denk niet dat iedereen dit verwacht had, ook al verliezen we met 15. Het is toch Servië! We hebben gedaan wat we moesten doen, we kwamen afspraken na. We laten nu al een tijdje zien dat het echt steeds beter gaat met het Nederlandse basketball.”

Morgen oefent Nederland wéér met Servië. Volgende week reist het team naar Hamburg, Duitsland, voor een volgende oefeninterland.

Boxscore-Ned-Ser-juli2024

Gerelateerde artikelen