!
MollyMcDowell-nov23
17 juni 2024

U15 open training en clinic vóór Nederland-België

De Nederlandse Basketball Bond pakte dit jaar voor het eerst in lange tijd het programma van de Nationale U15 teams bij jongens en meisjes op. Uit verschillende regionale trainingen selecteerden de coaching staffs twee talentvolle groepen. Die gaan ons land van 26 tot 29 juni vertegenwoordigen tijdens de Jr. NBA League Finals in Valencia, Spanje.

Groter doel van het project is om een brede scope te ontwikkelen en vanuit een brede aanpak talenten al in een vroeg stadium te herkennen. Uiteraard kan dit alleen in samenwerking met de clubs.

Open trainingen en clinic

Voorafgaande aan de interland Nederland versus België op 23 juni in Den Haag zal het project verder worden toegelicht. De coaches van Orange Lions Academy, Molly McDowell en Luiz Lemes, bespreken het proces, de scoutingsprofielen, de guidelines voor de coaches. Uiteraard is er ook ruimte voor clubs om feedback te geven, en zal de NBB de mogelijkheden voor volgend jaar bespreken.

Om 09:00 uur start de dag met een training van coach Molly McDowell met de VU15. Deze training is openbaar. Om 11:00 zal het theoretische gedeelte plaatsvinden. Om 12:00 uur is een tweede ‘on court’ sessie met Luiz Lemes en de MU15. Een dag later zal de selectie vertrekken naar Spanje.

Deelname is gratis (kaartjes voor de interland zijn wel voor eigen kosten). Aanmelden kan via NBB Digitaal inschrijven (sportlink.com) (kies voor Landelijk – Bijscholingen – coaches). Uiteraard telt de clinic mee voor de licentievoorwaarden. Kaarten voor de interland koop je hier.

Gerelateerde artikelen