!
2020 Logo Grasshoppers
27 januari 2020

Katwijkse basketbalclub Grasshoppers valt flink in de prijzen

Door Ronald van Dam

Basketbalvereniging Sportiff Company Grasshoppers is weer in de prijzen gevallen. Het eerste vrouwenteam van de actieve club uit Katwijk werd afgelopen vrijdag bij de jaarlijkse lokale sportverkiezingen uitgeroepen Sportploeg van het Jaar. Een paar weken eerder kreeg Grasshoppers tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk al de gemeentelijke Erepenning uitgereikt.

Het is voor het tweede jaar op rij dat Grasshoppers in Katwijk Sportploeg van het Jaar is geworden. Dat gebeurde in 2018 ook al. In het juryrapport wordt de club geprezen voor het feit dat het met merendeels zelf opgeleide speelsters de top van het Nederlandse vrouwenbasketball heeft bereikt en daar nu een vaste waarde is geworden. De historische eerste landstitel voor de club uit 2018 werd in 2019 geprolongeerd.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk begin januari namen bestuursleden Mirjam Mattijssen-Zwaan en Jaco van Rhijn namens Grasshoppers de gemeentelijke Erepenning in ontvangst. In zijn speech stak burgemeester Cornelis Visser de loftrompet over de club uit 1971 die met ruim vierhonderd leden en 39 teams al jaren tot een van de grootste en meest actieve basketbalverenigingen behoort. "Grasshoppers wil zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om te basketballen. Er zijn teams voor verstandelijk gehandicapten en voor rolstoelbasketballers. In de kantine van sporthal Cleijn Duin, jullie thuisbasis, is er veel aandacht voor gezond eten, zo hoort het. Bovendien zetten jullie leden zich ook in voor het goede doel, zoals de inzameling van eten en donaties voor de Voedselbank."

Gerelateerde artikelen