!
2019_WBL_Loon Lions_marcheren.jpg
13 januari 2020

Loon Lions klimt naar derde plek in WBL

Door Ronald van Dam

Terwijl de Orange Lions in Letland de laatste groepsfase van de EWBL afwerkten, werd er afgelopen weekeinde in de Women's Basketball League ook gespeeld. Dat leverde zeges op voor 4Consult/Binnenland, Loon Lions en Jolly Jumpers.

Koploper Sportiff Company Grasshoppers kwam niet in actie, omdat Karin Kuijt, Ilse Kuijt en Noor Driessen met de Orange Lions aan de slag moesten in het Letse Liepaja.

Dat bood de concurrentie de mogelijkheid om voor even dichterbij te komen. 4Consult/Binnenland zegevierde zaterdag thuis met 74-72 in overtime in de kraker tegen Lekdetec.nl en heeft nu net zoveel punten (24 uit 16 duels) als Grasshoppers (24 uit 15), maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Loon Lions steeg door de nederlaag van Lekdetec.nl naar de derde plek. De club uit Landsmeer had zaterdag thuis geen problemen met hekkensluiter Keyser Capital Martini Sparks. Het werd 84-63 voor de Lions die nu 20 punten uit 16 duels hebben.

Jolly Jumpers is op de ranglijst in punten gelijk gekomen met Lekdetec.nl. De ploeg uit Tubbergen stuurde zaterdag Utrecht Cangeroes met een 69-41 terug naar het westen van het land. Zowel Jolly Jumpers als Lekdetec.nl hebben 18 punten uit 16 wedstrijden.

Gerelateerde artikelen