!
2019_Orange Lions_Vrouwen_senioren_EWBL_Stage1_Bettonvil
9 november 2020

Loyce Bettonvil mist aankomende kwalificatieduels na coronabesmetting

Door Luuk von Burg

Loyce Bettonvil moet helaas de twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Slowakije overslaan. Bettonvil is anderhalve week geleden positief getest op het coronavirus en zit sindsdien in thuisisolatie. De 27-jarige international ondervindt nog lichte klachten, maar verder gaat het goed met haar.

“Worst timing ever”, briest Bettonvil. “Natuurlijk hoop je niet dat je het krijgt, maar al helemaal niet twee weken voor het window.” Twee weken geleden kreeg liet de Orange Lion zich testen, na het ontwikkelen van klachten. De uitslag bleek positief. “De eerste week was ik enorm aan hoesten, had ik pijn aan mijn ogen en steken in mijn borstkas. Deze week ben ik nog flink verkouden en ruik ik nog steeds niks. Dat is wel vervelend”, vertelt Bettonvil over haar situatie.

Beide wedstrijden, die om 18.00 uur beginnen, zullen live te zien zijn bij Ziggo Sport. En ook de door corona gevelde speelster gaat uiteraard kijken. “Ik ga ze keihard aanmoedigen en heb er al het vertrouwen in dat ze beide wedstrijden gaan winnen”, aldus Bettonvil. Kiki Fleuren vervangt haar bij de twee kwalificatiewedstrijden en is dit weekend met de rest van de nationale selectie de Amsterdamse bubbel ingegaan.

Gerelateerde artikelen