!
2021 NCAA Tournament Syracuse.jpeg
24 maart 2021

March Madness voorbij voor Jade Blagrove en Maud Huijbens

Door Ronald van Dam

Voor Maud Huijbens en Jade Blagrove is March Madness voorbij. De twee Nederlandse basketbalsters werden dinsdag met hun universiteitsteams in San Antonio uitgeschakeld in de tweede ronde van het NCAA Tournament. Huijbens ging met Syracuse kansloos ten onder (83-47) van UConn. Blagrove en South Florida konden het niet bolwerken tegen NC State. De Bulls verloren met 79-67.

UConn (1) - Syracuse (8) 83-47

Syracuse was in de River Walk Region niet opgewassen tegen 'powerhouse' UConn. De Huskies zijn al twaalf jaar op rij vaste klanten in de Final Four en schreven het NCAA Tournament bij de vrouwen al elf keer op hun naam. Maar de laatste titel dateert van 2016. In de finale speelde UConn toen tegen Syracuse, waar Isabella Slim destijds starter was. Nu heeft Syracuse met Maud Huijbens weer een Nederlandse in de selectie, maar die kon vanaf de kant alleen maar toezien hoe de Huskies haar ploeg geen enkele kans gaven. Via een 41-26 ruststand werd het 83-47. De Orange kwam niet verder dan een schotpercentage van 28,1 (met 3 op 15 driepunters) en leed 18 keer balverlies. Freshman Huijbens kreeg geen speeltijd.

NC State (1) - South Florida (8)

Ook voor Jade Blagrove en haar college South Florida geen Sweet Sixteen. In hun duel in de tweede ronde tegen NC State, als eerste geplaats in de Mercado Region, hielden de Bulls voor rust (3-36) nog gelijke tred met de Wolfpack. Maar NC State sloeg toe in het derde kwart (24-11) en loodste de verkregen voorsprong vervolgens in veilige haven. Opvallend was dat de speelsters van NC State liefst 29 vrije worpen mochten nemen (23 raak), 11 meer dan de Bulls. Voor freshman Blagrove was geen speeltijd weggelegd.

Bij de mannen zijn nog drie Nederlanders in het toernooi actief. Zij komen in de nacht van zaterdag op zondag in actie in de Sweet Sixteen.

Foto: cuse.com

Gerelateerde artikelen