!
Algemeen 3x3 schaduwen.jpg
3 augustus 2021

Meer 3x3 met kwalificatie EK U17 en nieuwe U21 Nations League

Door Ronald van Dam

Het olympisch 3x3 toernooi mag er dan opzitten, elders in de wereld staan alweer nieuwe toernooien voor de deur. Voor de vrouwen U17 begint zaterdag 7 augustus het kwalificatietoernooi voor het Europees Kampioenschap, de mannen en vrouwen U21 maken zich op voor de eerste drie stops van de Nations League die vrijdag 6 augustus start.

Onder leiding van coach Mitchell Lieveld gaan Jaleesa Molena, Iris Vennema, Pien Steenbergen en Mecx van Linge in het Hongaarse Szolnok proberen zich te plaatsen voor het EK U17, dat van 17 t/m 19 september in Portugal wordt gehouden. Ze zitten in een poule met Wit-Rusland en Litouwen. Er zijn vier poules van drie. De nummers één en twee per poule zijn verzekerd van deelname aan de Europese titelstrijd. De vier nummers drie gaan in in de herkansing voor het laatste ticket. De Orange Lions spelen zaterdag om 21.55 uur tegen Litouwen en zondagavond om 19.05 uur tegen Wit-Rusland.

Jacopo Bertotti, Benicio Leons, Jerome Palm, Kjeld Zuidema en Sven Cikara vertegenwoordigen Nederland bij de eerste drie stops van de U21 Nations League. Die wordt van vrijdag 6 t/m zondag 8 augustus gehouden in het Franse Voiron. De Nations League in deze leeftijdsklasse is nieuw, om 'het gat' tussen U23 en U18 te dichten. Bij de vrouwen bestaat de selectie uit Quinta van Schijndel, Jamy de Kock, Eva van Oosten, Chermensa van la Parra en Hennie van Schaik. Coaches zijn Bas Rozendaal (mannen) en Andrea Congreaves (vrouwen). De stops 4 t/m 6 staan gepland van 24 t/m 26 augustus in het Roemeense Boekarest.

Gerelateerde artikelen