!
JohanBerkhout-bondsspeld
23 mei 2024

NBB kent Johan Berkhout bondsspeld toe

Afgelopen seizoen nam Johan Berkhout na ruim veertig jaar in scheidsrechtertenue noodgedwongen afscheid van het vak. Zijn gezondheid liet het fluiten van wedstrijden niet meer toe. De Nederlandse Basketball Bond dankt Johan voor zijn inzet en kende hem daarom de bondsspeld toe.

Johan floot in de vier decennia logischerwijs in veel (landelijke) competities. Tussen 1999 en 2002 floot hij in de manneneredivisie en ook bij de vrouwen floot hij lang op het hoogste niveau. Hij leidde verschillende play-offs wedstrijden en werd één keer verkozen tot ‘Scheidsrechter van het Jaar’.

Al deze verdiensten deden de NBB ertoe besluiten Johan de bondsspeld uit te reiken. Deze uitreiking vond (door Johan’s slechte gezondheid) plaats in het ziekenhuis – Johan was zichtbaar blij en vereerd met deze erkenning.

Erkenning Hoofddorp en Challengers

Gelijktijdig met de NBB bondspeld is Johan door de verenigingen BV Hoofddorp en Challengers ook in het zonnetje gezet. Voor beide verenigingen heeft Johan als vrijwilliger ook veel betekend. Zijn benoeming als erelid van BV Hoofddorp is dan ook een mooie erkenning.

Gerelateerde artikelen