!
3x3NL League.jpg
22 oktober 2021

Met de nieuwe 3x3NL League is er het hele jaar door 3x3 basketball

Door Ronald van Dam

Na 3x3NL Tour, de opvolger van Streetball Masters, zet de Nederlandse Basketball Bond met de nieuwe 3x3NL League de volgende stap in de ontwikkeling van 3x3 basketball. De 3x3NL League is een 3x3 competitie in toernooivorm, met zes toernooien per jaar. De rosters van de deelnemende teams bestaan uit zes spelers of speelsters, waarvan er per toernooi steeds vier kunnen spelen.

De 3x3NL League is speciaal bedoeld voor basketballers die ook in de indoorperiode 3x3 willen spelen, maar ook voor hen die wel regelmatig competitie willen spelen, maar niet elke week een uit of thuiswedstrijd. Net als bij de 3x3NL Tour kun je gewoon aan de 3x3NL League meedoen als je (nog) geen lid bent van een vereniging.

Het eerste pilotjaar heeft al tachtig deelnemende teams opgeleverd, verdeeld over de leeftijdscategorieën U13 t/m 35+. Er wordt gespeeld in de competitievrije 5-5 weekenden op vijf verschillende locaties in het land in toernooivorm. De 3x3NL League gaat van start op zaterdag 23 oktober in Vriezenveen, Bakel, Bemmel, Houten en Utrecht.

Op zaterdag 27 november is er een speciale editie. Alle categorieën spelen dan in Almere, waar een mooi basketbalweekeinde wordt georganiseerd die op vrijdag 26 november start met de WK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse 5-5 mannen tegen IJsland. Een dag later wordt in het Topsportcentrum Almere de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Nederlandse Basketball Bond gehouden.

Doel van de NBB met deze nieuwe 3x3NL League is het hele jaar door een 3x3 basketbalaanbod te creëren, met van mei t/m augustus de 3x3NL Tour op mooie locaties in de buitenlucht en van oktober t/m mei de 3x3NL League. Het verschil tussen de 3x3NL Tour en 3x3NL League is dat je in de League met een vast team speelt, terwijl je in de Tour elke week in een andere samenstelling kan spelen.

Uiteindelijk komt alles wel samen, want de kampioenen van de 3x3NL League plaatsen zich ook voor de grote finale: het Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball, dat in de zomer outdoor wordt gespeeld. Kijk voor meer informatie op: https://www.basketball.nl/3x3/nbb-3x3-competities/

Gerelateerde artikelen