!
Winnaars Uball-1 (1)
24 maart 2024

UBALL eindigt bekersprookje B.E.N.G / Tracks Parkstad

Het is cupfighter ‘B.E.N.G’, een samenwerkingsverband dat speelt onder de vlag van Tracks Parkstad, niet gelukt torenhoge favoriet UBALL te verslaan. In een snelle, aantrekkelijke wedstrijd won Basketball Academy Utrecht overtuigend: 96-62.

De wedstrijd was nooit spannend. Na 8-19 in het eerste kwart verhoogde UBALL de versnelling en liep het uit naar 23-48 bij rust. Vanaf toen was het vooral hopen op mooi, spectaculair basketball. Dat kwam bij vlagen in de Utrechtse breaks en wat individuele acties mooi naar boven.

De finale was een bijzondere. Tracks bereikte die namelijk als eerste divisionist. De grootste reden daarvan lag bij het meespelen van Dimitry Lahaisky. Die speelt met een dubbele licentie óók bij de Basketball Academy, maar deed voor de beker (en het grootste deel van de competitie) bij Tracks mee. Dimitry middelde in de run naar de finale 30 punten per wedstrijd, met 50, 47 en 43 in een paar van zijn laatste wedstrijd. In de finale scoorde Dimitry 21 punten, maar daar had hij veel schoten en vrije worpen voor nodig.

Weg omhoog voor Tracks

Bij Basketball Academy Utrecht, dat torenhoog favoriet was en dit jaar pas één keer verloor, scoorde Lex Caverlé maar liefst 33 punten. Ook Elias Besana kon de basket goed vinden: hij eindigde met 21. De academie was vooral reboundend simpelweg te groot en sterk voor Tracks, dat verder alle complimenten verdient voor een waanzinnige race naar de finale.

“Natuurlijk zijn die jongens teleurgesteld, want we kwamen hier om te winnen”, zegt Wesley van Ratingen, assistent coach bij B.E.N.G. “Maar we hebben laten zien dat we aardig meekunnen met een topclub op eredivisieniveau. Uiteindelijk zullen de jongens hier heel trots op terugkijken.” Ook assistent Rick Maes ziet vooral de positieve zaken die uit deze wedstrijd kwamen. “Het niveau van onze vereniging wordt steeds beter. Zelfs vandaag: als we in het begin onze vrije worpen hadden benut en beter hadden gerebound, was het misschien een andere wedstrijd geweest!”

Succesvolle academie

Coach Ronald Derks van Basketball Academy Utrecht: “Iedereen verwachtte natuurlijk dat we zouden winnen. Dat is reëel, maar dan kun je het eigenlijk alleen maar fout doen. Dus is het doel geweest om het niveau te halen dat wij willen.” Dat lukte niet helemaal, zegt hij. “Maar uiteindelijk vonden de jongens de energie en het plezier om te blijven ballen.” Verder complimenteert hij de Limburgers: “Ze spelen hard en fysiek en kwamen om te winnen. Dat zegt veel over ze.”

Het succes van de Academie wijdt hij aan de intensieve samenwerkingen die UBALL de afgelopen jaren aanging met andere verenigingen. “En dit is gewoon een uitzonderlijk goede ploeg met een paar mega talenten. Waarschijnlijk maken er wel een paar de overstap naar de Orange Lions Academy!”

Gerelateerde artikelen