!
Passa Sports Bart en Robert Jan smiles.jpg
16 november 2021

Nationale basketbalselecties spelen voortaan in kleding van Nike

Door Ronald van Dam

De Nederlandse basketbalteams spelen hun wedstrijden voortaan in kleding van het toonaangevende Amerikaanse sportmerk Nike. Dat is het resultaat van de samenwerking die de Nederlandse Basketball Bond aangaat met Passa Sports, het moederbedrijf achter webshops als RunningDirect.nl, VoetbalDirect.nl, TennisDirect.nl, Handbalshop.nl en ook BasketballDirect.com. Passa Sports gaat onder de naam BasketballDirect.com alle nationale teams van de NBB met de nieuwste Nike teamwear aankleden.

De eerste nationale selectie die in Nike zal aantreden is het Nederlands mannenteam dat op vrijdag 26 november (IJsland thuis) en maandag 29 november (Italië uit) de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor de FIBA World Cup speelt. Bij het tweede WK-kwalificatiewindow eind februari 2022 zullen de Orange Lions voor het eerst in de nieuwe speciale customized oranje Nike tenues spelen, die later ook voor de fans verkrijgbaar zullen zijn. Daarna volgen gefaseerd de andere selecties, zoals de jeugdteams, de 3x3 selecties, de rolstoelbasketbalteams en de 5-5 vrouwen die eind november 2022 hun tweede EK-kwalificatiewindow afwerken.

Basketball Nederland

René Vlaanderen, coördinator Marketing en Partnerships bij de NBB over de samenwerking met Passa Sports: “Het is fantastisch dat we deze mooie merken aan Basketball Nederland mogen koppelen. We zijn al geruime tijd in gesprek en hebben een weloverwogen keuze gemaakt om over te stappen van BUVA Sport en Spalding naar BasketballDirect.com en Nike. Een lastige keuze, want BUVA Sport en Spalding zijn de afgelopen jaren een erg goede en belangrijke partners geweest, waar we ze niet genoeg voor kunnen bedanken.”

“Dit partnership is in veel opzichten erg interessant voor ons, vooral om het merk Basketball Nederland verder uit te bouwen”, vervolgt Vlaanderen. “De mogelijkheden die dit geeft voor onze nationale teams zijn enorm. Daarnaast zijn we nu druk bezig om samen met BasketballDirect.com en Nike de merchandise lijn op te zetten waar we geregeld - en terecht - vragen over krijgen. Die moet uiterlijk in februari 2022 beschikbaar zijn. Naast een mooi partnerschap voor de Orange Lions is deze samenwerking ook gericht op onze community. Ook de clubs en de basketballers kunnen ervan profiteren. Denk hierbij aan de mogelijkheden om met speciale tarieven Nike teamwear voor je club aan te schaffen en speciale kortingen op basketbalartikelen. Deze plannen zijn bijna afgerond en hier komen we zeer binnenkort op terug.”

Passa Sports Bart en Robert Jan.jpg

Met de handtekeningen van Bart Volkerijk, algemeen directeur a.i. van de NBB, en Robert Jan Peters, Chief Operating Officer van Passa Sports, is de samenwerking officieel.

Passa Sports

Passa Sports is een online autoriteit waar vanuit heel Europa dagelijks duizenden bestellingen binnenkomen. Met BasketballDirect.com heeft de basketballer toegang tot een compleet assortiment van alle populaire basketbalmerken. De online basketbalretailer wil de aankomende jaren verder groeien tot de ultieme basketbalspecialist, waarbij de sport altijd centraal staat. Daarnaast heeft BasketballDirect.com de ambitie om de komende jaren basketbalclubs te bedienen.

“Dit innovatieve verenigingsconcept is niet alleen gunstig voor de vereniging zelf, maar ook voordelig en interessant voor haar leden”, vertelt Robert Jan Peters, Chief Operating Officer van Passa Sports, die verheugd is over de overeenkomst met de Nederlandse Basketball Bond. “Wij hebben de ambitie om de grootste online retailer in de Benelux van het basketball te worden. Wij zijn dit al in handbal, volleybal, tennis en hockey. De samenwerking met de NBB is voor ons de ideale manier om dit te bewerkstelligen.”

Gerelateerde artikelen