!
2021 Valencia EuroCup Arnoud van Bochove Van Slooten.jpg
21 juli 2021

Nederlandse officials actief bij FIBA Youth European Challengers

Door Ronald van Dam

Toch werk aan de winkel voor onze officials deze zomer. Terwijl Kristian Halbersma, Marc Deegens en Marco van Apeldoorn al naar de Olympische Spelen in Tokyo zijn afgereisd om als official bij het 3x3 toernooi achter de jurytafel aan de slag te gaan, zijn er nog meer Nederlandse officials actief in de vreemde, ook al zijn er geen officiële jeugd EK's.

Zo heeft internationaal scheidsrechter Tijmen Last al gefloten bij de FIBA U20 Women’s European Challengers (groep B) van 12 t/m 17 juli in Hongarije en komt hij nog in actie van 10 t/m 15 augustus bij het Europees Kampioenschap voor 'kleine landen' in Ierland. Collega international Bert van Slooten is afgevaardigd naar Griekenland waar hij van 19 t/m 24 juli bij de FIBA U20 European Challengers (groep C) fluit. Arnoud van Bochove, onze derde international, maakt van 27 juli t/m 1 augustus zijn opwachting bij de FIBA U18 Women’s European Challengers (groep B) in Tsjechië. Commissaris Sander Faassen tenslotte is gekoppeld aan de FIBA U18 European Challengers (groepen D en E) van 19 tm 24 juli en 3 t/m 8 augustus in Slowakije.

Als gevolg van alle onzekerheid van de ontwikkelingen rond COVID-19 heeft de internationale basketbalbond FIBA uit voorzorg besloten deze zomer opnieuw geen Europese Kampioenschappen voor de jeugdselecties te houden. Als alternatief zijn er 29 toernooien opgezet in de verschillende leeftijdscategorieën onder de naam FIBA Youth European Challengers 2021. De Nederlandse Basketball Bond heeft besloten daar met de jeugdteams niet aan mee te doen, maar wel zomerprogramma's voor de onze talenten te organiseren.

Gerelateerde artikelen