!
NBB_Tekengebied 1.jpg
4 december 2019

Nieuw platform voor Basketball Nederland en Dutch Basketball League

De Nederlandse basketballiefhebber die alles wil weten over zijn favoriete sport, komt voortaan nog beter aan zijn trekken. De Nederlandse Basketball Bond en de Dutch Basketball League (DBL) lanceren vandaag (woensdag 4 december) gezamenlijk een nieuw platform, met websites voor Basketball Nederland en de DBL. Doel van de twee organisaties is de basketbalgemeenschap nog beter te informeren over wat er op en rond de Nederlandse basketbalvelden gebeurt.

Basketball Nederland

Eerder dit jaar lanceerde de Nederlandse Basketball Bond al Basketball Nederland, een initiatief dat al het moois dat het Nederlandse basketball te bieden heeft, centraal stelt. Basketball Nederland is behalve de sport zelf ook het merk en de online kanalen die over basketball communiceren en die basketball promoten. De lancering ging gepaard met de introductie van een nieuwe identiteit (Ready to Roar!) en een nieuw logo dat afgelopen zomer al op de outfits van alle nationale selecties was te zien. De volgende stap is met ingang van 4 december het nieuwe online platform voor de Nederlandse basketball community met al het laatste basketbalnieuws, persoonlijke verhalen, leuke video's en alle informatie rondom de nationale teams en competities. Het online platform dient tevens als kennisbank voor bestuurders, coaches, scheidsrechters en ander kader. De url blijft hetzelfde als die van de oude website van de Nederlandse Basketball Bond: www.basketball.nl.

Dutch Basketball League

De Dutch Basketball League, zoals de eredivisie bij de mannen heet, lanceert vandaag (4 december) de nieuwe website met als url www.dutchbasketballleague.nl. De Dutch Basketball League wordt gevormd door negen clubs die op het hoogste niveau actief zijn. Deze negen clubs krijgen op de nieuwe website hun eigen plek. Het is een eigentijds platform dat recht doet aan de aspiraties van de Dutch Basketball League om een aantrekkelijke competitie te organiseren voor de basketbalfans in Nederland. Op de nieuwe website die onderdeel is van het platform Basketball Nederland, is alles te vinden over de DBL: het laatste nieuws, teamrosters, wedstrijdprogramma’s, statistieken, historie en natuurlijk ook de Europese verrichtingen van de Nederlandse eredivisieclubs.

Het platform is ontworpen en gebouwd door Lukkien, een toonaangevend Nederlands bedrijf met ruim 45 jaar ervaring in o.a. webdesign, online (media), fotografie, film, GGI (computer gegenereerde beelden), augmented reality en virtual reality. Door samen op te trekken bij de totstandkoming van het platform is het de NBB en de DBL gelukt een platform met twee websites te creëren die gebruiksvriendelijk zijn, er hetzelfde uitzien en hetzelfde uitstralen: hier moet je zijn als je alles wil weten over basketball.

Om de basketbalfan optimaal te bedienen, is Basketball Nederland op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de productie van content (teksten, video, fotografie, vormgeving etc.) voor de website en online kanalen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Ronald van Dam.

Gerelateerde artikelen