!
Basketball sfeer algemeen.jpg
30 september 2021

Nieuwe communicatie aanwinst Tessa Vogelaar ziet 'zoveel potentie'

Door Ronald van Dam

Tessa Vogelaar (37) komt het content team van Basketball Nederland versterken. De in Amsterdam woonachtige Vogelaar, speelster van Blue Stars, treedt per 1 oktober in dienst van de NBB als coördinator communicatie. Alle reden om haar voor te stellen aan de basketball community.

Vertel eens wat meer over jezelf?

“Na een master sociale psychologie en een master journalistiek ben ik het communicatievak ingerold. De afgelopen jaren ben ik onder meer werkzaam geweest als redacteur op een persbureau, op de communicatieafdeling van de beroepsvereniging van psychologen, bij een medische uitgeverij en uiteindelijk bij ziekenhuis OLVG in Amsterdam. Omdat ik erg breed geïnteresseerd ben en van afwisseling houd, ben ik drie jaar geleden gestart als zzp’er. Als freelancer ben ik met name actief als journalist en tekstschrijver voor opdrachtgevers in de zorg. Wanneer ik niet op het basketbalveld sta, breng ik mijn vrije tijd het liefst door met vrienden en familie. En wanneer het even kan met goede muziek, lekker eten en – zodra het weer mag – dansend of op reis.”

Wat heb je met basketball?

“Ik ben op mijn dertiende begonnen met basketball in Assen bij Assist. Vervolgens ben ik in Groningen gaan spelen bij Celeritudo en De Groene Uilen. Helaas scheurde ik daar tot twee keer toe mijn kruisband en ben vervolgens een paar jaar gaan boksen. Maar die kruisbandoperaties heb ik natuurlijk niet voor niets ondergaan, dus in Amsterdam ben ik toch weer voorzichtig begonnen met basketball bij US. Inmiddels speel ik sinds twee jaar met veel plezier bij dames 1 van Blue Stars in Diemen.”

Tessa Vogelaar.jpeg

Waarom voor deze baan gekozen?

“De kans om me als communicatieprofessional bezig te houden met de leukste sport die er is – en tevens mijn all time favoriete hobby – doet zich natuurlijk niet elke dag voor en leek me één om direct aan te grijpen.”

Hoe kijk jij naar de ambitie om met Basketball Nederland naar een community met 500.000 liefhebbers te groeien?

“Een bijdrage mogen leveren aan het realiseren van deze ambitie vind ik een ontzettend toffe uitdaging. Basketball heeft in mijn ogen zoveel potentie: het is een snelle sport met een hoog entertainment level en een ‘cool’ imago. En 3x3 basketball – als ‘nieuwkomer’ binnen de sport – al helemaal. Wanneer je aansluiting gaat vinden bij met name jongeren die zich identificeren met streetstyle en -culture denk ik dat deze beoogde community een zeer realistische doelstelling is.”

Gerelateerde artikelen