2019_Orange Lions_Vrouwen_EWBL_Huddle
12 januari 2020

Opnieuw verlies Orange Lions, maar wel naar play-offs EWBL

Door Luuk von Burg

De Orange Lions hebben hun laatste poulewedstrijd in de groepsfase van de European Woman's Basketball League (EWBL) niet weten te winnen. Het Tsjechische Basket Zabiny Brno nam zaterdag in het derde kwart een voorsprong en gaf die niet meer weg. Ondanks de 72-53 nederlaag in Letland hebben de Nederlandse vrouwen zich wel geplaatst voor de play-offs van de EWBL.

Het nog ongeslagen Basket Zabiny Brno pakte direct een 8-0 voorsprong tegen de Orange Lions. De vrouwen van bondscoach Hakim Salem knokten zich terug in de wedstrijd en een driepunter in de buzzer van Kiki Fleuren bepaalde de stand na het eerste kwart op 17-14.

Na rust lieten de Tsjechen zien waarom zij nog ongeslagen zijn. Zabiny bouwde de voorsprong langzaam en gecontroleerd uit. De Orange Lions konden geen vuist meer maken en de Tsjechen trokken de wedstrijd naar zich toe.

Kwartfinales

De ploeg van Salem had zich al voor aanvang van de derde 'stage' in Liepaja van de EWBL geplaatst voor de kwartfinales. Door de twee nederlagen in de derde 'stage' eindigden de Lions op de vierde plek in de groep A en nemen ze het in de play-offs nu op tegen de nummer één uit de andere groep. Voor het eerst is het een Nederlandse ploeg gelukt om door te dringen tot de kwartfinales van de EWBL