!
Rolstoelbasketbal de rooij.jpeg
31 augustus 2021

Orange Lions overtuigend naar halve finale Paralympische spelen

Door Toine Klerks | Foto: Orange Pictures

De Orange Lions zijn erin geslaagd door te stoten naar de halve finale, door thuisland Japan flink te overklassen. Gedurende de dag zag de Nederlandse basketbalploeg grootmachten Canada, Groot-Brittannië en Spanje uitgeschakeld worden. De Orange Lions lieten vandaag echter niets aan het toeval over en ging soeverein door naar de halve finale.

Vliegend ging Nederland uit de startblokken. Het leek of de speelsters voor zichzelf wat recht wilden zetten na de misstap in de poulefase. Met een zeer sterk verdedigend optreden en een niet te stoppen aanvalslust werd de wedstrijd al in het eerste kwart min of meer beslist. Een ontketende Mariska Beijer wisselde scores en assists af met blocks en steals op verdedigend gebied. Jitske Visser schoot vanaf de start met scherp en ook Bo Kramer leek niet te kunnen missen in het eerste kwart. Tussenstand: 28-6 met een schotpercentage van het team van 74%.

Al snel konden coaches Gertjan van der Linden en Irene Sloof daardoor roteren met de bank en werd de stijgende lijn doorgezet in het tweede kwart. De Orange Lions liepen steeds verder uit en konden bij een ruststand van 46-12 stiekem al kijken naar de volgende ronde.

Japan legde zich neer bij het verlies, maar bleef wel gewoon spelen en maakte er het beste van. Beide teams lieten alle speelsters dan ook minuten maken waardoor het een plezierige tweede helft werd.

De Nederlandse vrouwen waren simpelweg sterker en domineerden de hele wedstrijd. Center Mariska Beijer noteerde uiteindelijk 38 punten en 9 rebounds, terwijl Bo Kramer een double-double pakte met 20 punten en 17 rebounds.

Het resulteerde in een uitslag van 82-24, waarmee de Orange Lions zich overtuigend plaatsen voor de halve finale tegen Duitsland. De halve finale zal plaatsvinden op donderdag 2 september om 11:15 uur en zal worden uitgezonden op NOS.nl/sport.

Gerelateerde artikelen