!
STARGO 2.jpg
27 juni 2020

Organisatoren blij dat basketbalkampen door kunnen gaan

Door Ronald van Dam

De versoepelde coronamaatregelen die per 1 juli van kracht zijn, betekenen goed nieuws voor kids die zich hebben verheugd op een basketbalkamp deze zomer. Voor de organisatoren van Big Shots Basketball Camps, ST*AR*GO Basketball Camp, DBX Camps en Clinics, Marlous Nieuwveen Summer Camp en alle andere zomerkampen staat het licht nu alsnog op groen. ‘Het is toch iets waar heel veel kinderen naar uit kijken.’

Matthijs Groot van Big Shots Basketball Camps: “We hebben het lange tijd gehoopt, we zijn hard blijven werken, hebben telkens gekeken naar alternatieven of aanpassingen zodat de Big Shots Camps op enigerlei wijze toch door konden gaan, maar na de aangekondigde versoepelingen weten we het zeker: met onze camps, die we door heel Nederland organiseren, kunnen we deze zomer toch veel kinderen vol enthousiasme lekker laten basketballen.”

“Uiteraard hebben we protocollen opgesteld en zullen we ons houden aan de geldende maatregelen om de gezondheid van de deelnemers, coaches, vrijwilligers en andere betrokkenen te waarborgen, maar het is een enorme opluchting dat er in de zomer eindelijk, na al die maanden, weer gebasketbald mag worden”, vervolgt Groot. “De afgelopen maanden hebben wij natuurlijk weinig clubs kunnen bezoeken om de verschillende camps te promoten en daardoor zijn er nog wat plekken beschikbaar voor basketballers en basketbalsters die in hun zomer eindelijk weer lekker willen trainen, plezier maken en weer beter willen worden.”

Ook Drago Pasalic, samen met Jeroen van der List en Stefan Mladenovic organisator van het ST*AR*GO Basketball Camp in het Drentse Roden, is blij dat er eindelijk duidelijkheid is. “De afgelopen weken kregen we veel vragen van ouders over het al dan niet doorgaan van ons kamp. We wisten het echt niet en dat was af en toe best lastig. Lange tijd was er de vrees dat het er niet van zou komen. Ondertussen zijn de voorbereidingen wel gewoon door blijven gaan, gelukkig niet voor niets. We zijn blij dat we nu weten waar we aan toe zijn en dat we alsnog alle kids, van 9 t/m 19 jaar, een volwaardig kamp kunnen aanbieden.”

Marlous Nieuwveen is al even enthousiast dat haar Summer Camp toch doorgang kan vinden. “Ik ben echt heel blij met de versoepeling van de maatregelen. Een basketbalkamp tijdens de zomervakantie is toch iets waar heel veel kinderen naar uit kijken. Dat blijkt ook wel uit de aanmeldingen. Alleen in de leeftijdscategorieën U10/U12 hebben we nog een paar plekken, de rest is al vol.”

Basketball Nederland heeft een speciale pagina met het aanbod van basketbalkampen. Daar kun je kijken of er in bij jou in de buurt een kamp wordt gehouden, in welke leeftijdsklasse, met welke trainers en coaches, en wanneer. Neem contact op met de organisatie om er achter te komen of er nog plek is.

Foto: ST*AR*GO / Eline Loïs Dols

Gerelateerde artikelen