!
Kathmann Portret liggend.jpg
13 oktober 2021

Patrick Kathmann benoemd tot technisch directeur

Door Tessa Vogelaar

Patrick Kathmann is door de Nederlandse Basketball Bond benoemd tot technisch directeur. Hij volgt Okke te Velde op, die afgelopen zomer bij de bond vertrok. Kathmann is sinds 2018 in dienst bij de NBB en nam de afgelopen maanden al de rol van technisch directeur waar.

Zowel Kathmann als de NBB kijken uit naar een succesvolle samenwerking. Doelen voor de komende periode zijn onder meer de professionalisering van topsport en het herinrichten van de talentontwikkeling. “De aankomende kwalificatiewindows van de Orange Lions 5-5 zijn de eerste concrete stappen richting een van onze belangrijkste doelen: plaatsing voor het EK en WK in 2023 door respectievelijk de Nederlandse vrouwen- en mannenploeg,” aldus Kathmann.

In zijn rol als technisch directeur ad interim is de 55-jarige Kathmann voortvarend van start gegaan, onder meer met de recente aanstelling van Julie Barennes als de nieuwe bondscoach van het 5-5 vrouwenteam. Ook werkte Kathmann de afgelopen periode aan de positionering van de 3x3 basketbalsters. Dankzij een nauwere samenwerking met de 3x3 mannen wordt nu optimaal gebruikgemaakt van bestaande expertise. Bij de Orange Lions Academies is eenzelfde lijn ingezet samen met Topsport Amsterdam.

Met de aanstelling van Kathmann als technisch directeur is een vacature ontstaan op de plek van coördinator Topsport binnen de bond. Voorlopig wordt dit intern opgelost.

Foto: Chris Kunst

Gerelateerde artikelen