!
20022021 KRO NED Jito Kok.jpg
29 april 2021

Poule Orange Lions op EuroBasket 2022 bekendgemaakt

Door Luuk von Burg

Op het Europees Kampioenschap basketball van 2022 gaan de Orange Lions uitkomen in poule D. De tegenstanders van Nederland zijn Tsjechië, Polen, Finland, Israël en Servië en de groepswedstrijden gaan gespeeld worden in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Bondscoach Maurizio Buscaglia kreeg een kick van de loting van zijn ploeg voor EuroBasket 2022. "Allereerst overheerst de trots, omdat we er weer bij zijn", vertelt Buscaglia vanuit Italië. "Ten tweede, omdat we de toplanden als Servië, Polen en Tsjechië mogen treffen. Maar ook wedstrijden tegen Israël, dat een rijke basketbalgeschiedenis heeft, en Finland met hun innige gretigheid en energie. En als laatste, omdat we tegen zoveel bekende topspelers gaan spelen. Iets dat pittig gaat zijn, maar ons nog meer motiveert. We gaan veel meer dan ons best moeten doen, zoals het hoort."

Technisch directeur Okke te Velde ziet mogelijkheden in de gelote poule: "Ondanks dat op Israël en Finland na alle ploegen in de top vijftien van de wereld staan, zijn het niet de allergrootste landen en dat is sportief gezien aantrekkelijk. Je wilt natuurlijk tegen de echte toplanden spelen, maar dit biedt kansen. Daarnaast is het voor de fans een stad die te bereizen is en ook nog eens een mooie en leuke stad. Het zou gaaf zijn als we het stadion een beetje oranje kunnen gaan laten kleuren."

Poule A

Speelstad: Tbilisi (Georgië)

Spanje
Turkije
Georgië
Rusland
België
Bulgarije

Poule B

Speelstad: Keulen (Duitsland)

Slovenië
Duitsland
Frankrijk
Litouwen
Hongarije
Bosnië en Herzegovina

Poule C

Speelstad: Milaan (Italië)

Italië
Kroatië
Estland
Griekenland
Oekraïne
Groot-Brittannië

Poule D

Speelstad: Praag (Tsjechië)

Tsjechië
Servië
Polen
Finland
Israël
Nederland

Gerelateerde artikelen