!
Simone Volmer.jpg
23 september 2020

Simone Volmer tijdens zwangerschapsverlof vervangen door Bart Volkerijk

Door Ronald van Dam

Simone Volmer, Algemeen Directeur van de Nederlandse Basketball Bond, gaat per 2 oktober met zwangerschapsverlof. Volmer, die haar tweede kind verwacht, wordt in die periode vervangen door Bart Volkerijk, geen onbekende van de NBB.

Volkerijk is voormalig directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond, waarmee de NBB al jaren nauw samenwerkt. Hij was na het vertrek van Frank Berteling in augustus 2017, tot de start van Volmer in januari 2018 interim-directeur van de NBB en daarna ook nog waarnemend directeur tijdens het vorige zwangerschapsverlof van Volmer.

Simone Volmer vindt dat Volkerijk de ideale vervanger is: “Bart kent de NBB, weet de weg in ‘sportbondenland’ en kent ook de andere bonden waarmee we op de Kelvinbaan in Nieuwegein samenwerken. Ik laat de NBB tijdelijk met een gerust hart onder zijn hoede achter met alle vertrouwen in mijn collega’s. Ook al is er nog genoeg te doen waar ik bij betrokken zou willen zijn.”

Vanaf februari 2021 neemt Volmer het roer weer over van Volkerijk en kijkt er naar uit dan vol met de nieuwe strategie en plannen voor 2021 aan de slag te gaan.

Foto: Beeldboot / Gertjan Kooij

Gerelateerde artikelen