!
26042021 3x3 ULE finaledag.jpeg
26 april 2021

TeamNL sneuvelt in kwartfinales van United League Europe 3x3

TeamNL is voortijdig gesneuveld op de finaledag van de United League Europe 3x3. In de Russische stad St. Petersburg verloren Julian Jaring, Arvin Slagter, Jessey Voorn en Maksim Kovasevic maandagmiddag in de kwartfinale met 12-14 van Inanomo, een van de Russische topteams in 3x3. Opvallend in deze wedstrijd dat beide teams geen enkele tweepunter raak schoten.

TeamNL - Inanomo 12-14

Op de finaledag met de beste acht teams van de eerste drie stops van de United League Europe traden de ploegen dit keer aan op een uitgelicht podium in een soort theater. Inanomo, tegenstander in de kwartfinale, was een oude bekende van TeamNL, want tijdens de derde stop twaalf dagen geleden won de Russische ploeg in de groepsfase met 22-20 van het Nederlandse viertal. Kortom, er moest nog wat rechtgezet worden door de ploeg die de tweede stop op zijn naam had geschreven en de finale verloor bij de derde stop.

De eerste score was voor de Russen, maar daarna bouwde TeamNL aan een voorsprong die na vier minuten 6-3 bedroeg. Omdat Inanomo zich zichtbaar had voorgenomen de tweepunter van TeamNL zo goed mogelijk weg te nemen, kozen de Nederlanders als antwoord op die tactiek voor de pick-and-roll en scores onder de basket. Bij 6-4 miste Slagter twee (achteraf) dure vrije worpen, waarna Inanomo door een vrije worp van Vladislav Meleshkin en een score van Boris Logachev langszij kwam: 6-6.

Geholpen door de foutenlast van de Russen liep TeamNL door weer een inside score van Jaring en vrije worpen van Voorn en Kovasevic uit naar 10-6. Het was vervolgens de jonge met veel energie spelende Meleshkin die met twee drives en een score uit een rebound na zijn eigen gemiste tweepunter eigenhandig zijn team weer naast de Nederlanders bracht: 12-12. Geen van beide fel verdedigende teams gaf in de resterende speeltijd nog ruimte weg voor een tweepunter. Logachev benutte een van zijn twee vrije worpen voor 12-13 met nog een minuut te gaan. Weer Meleshkin bracht met een score het verschil op twee: 12-14. Slagter en Kovacevic (topscorer bij TeamNL met 6 punten) kregen daarna nog de kans om met een tweepunter er een verlenging uit te slepen, maar beiden misten. Zelden vertoond: beide teams gooiden er geen enkele tweepunter in. En zo bleef het vierde optreden van TeamNL in de United League Europe helaas beperkt tot tien minuten.

"Een slechte wedstrijd van onze kant", vond Kovacevic. "We waren niet scherp in de aanval. Zij stonden ons niet toe tweepunters te nemen, maar we hadden dat beter kunnen benutten door meer voor drives te gaan. Het blijft streetball. Je kunt niet alleen maar kant-en-klare plays spelen, je moet je constant aanpassen en creatief zijn. Dat is de les die we uit dit verlies moeten leren."

Gerelateerde artikelen