!
2020_3x3NLEndorsed_Zwanenburg.png
6 december 2019

Tweede 3x3NL Endorsed toernooi in Amsterdam-Zwanenburg

Er is een tweede 3x3NL Endorsed toernooi bij gekomen. Na Biks Shots uit Hilvarenbeek dat de primeur heeft, is het nu de beurt aan SV Christafoor uit Zwanenburg om een toernooi te organiseren voor de nieuwe 3x3NL Masters Tour. Het toernooi wordt op 25 en 26 april 2020 gehouden in Amsterdam-Zwanenburg. Het is nu al mogelijk om in te schrijven voor de 3x3 Flying Dutch Amsterdam-Zwanenburg.

Ook voor het 3x3NL Endorsed toernooi in Hilvarenbeek op 1 maart 2020 is de inschrijving inmiddels geopend.

De 3x3NL Masters Tour is de opvolger van de Streetball Masters Tour. Het overdonderende succes van een van de grootste 3x3 tours van Europa heeft er toe geleid dat de tour met ingang van komend seizoen anders wordt ingericht en ook een andere naam heeft gekregen. Externe partijen, zoals verenigingen, stichtingen, bedrijven en sportbureaus, krijgen voortaan de kans om met hun eigen toernooi onderdeel te worden van de grote 3x3NL Masters Tour.

De vraag naar 3x3 events is zo groot geworden dat de NBB in organisatorisch opzicht niet meer in staat is alle geïnteresseerden optimaal te bedienen. Daarom is ervoor gekozen om de rol van de bond kleiner te maken en die van de organiserende partijen groter. Elke vereniging kan vanaf komend seizoen een licentie voor de organisatie van een 3x3 evenement afnemen bij de NBB, waardoor het toernooi automatisch deel uitmaakt van de landelijke tour. Wanneer aan alle licentievoorwaarden is voldaan, krijgt het event het stempel ‘3x3NL Endorsed’. Biks Shots is de eerste vereniging die een toernooi heeft aangemeld.

Uiteindelijk wordt bij één grote landelijke finale om de titels gestreden. Lees hier hoe je met de nieuwe bidprocedure een 3x3 event kunt aanmelden.

Gerelateerde artikelen