!
Jessey Voorn 3x3 ULE
15 april 2021

Tweede plaats voor TeamNL bij derde stop United League Europe

Door Luuk von Burg

TeamNL is er niet in geslaagd voor een tweede keer op rij de United League Europe te winnen. In het Russische Sint-Petersburg kwamen Julian Jaring, Maksim Kovacevic, Arvin Slagter en Jessey Voorn als groepswinnaar uit de poulefase, waarna zij het Russische Tri Zvezdochki in de kwartfinale versloegen en daarna in de halve finale te sterk waren voor Team Litouwen. In de wedstrijd om het goud trof TeamNL het nieuw geformeerde team van 3x3 topper Dusan Bulut aan. Het bleef tot de laatste seconden spannend, maar TeamNL moest uiteindelijk in Novi Sad hun meerdere erkennen.

Voor Julian Jaring was het nog even snel schakelen toen hij plots werd opgeroepen voor deze ronde van de ULE, om de op trainingskamp geblesseerd geraakte Ross Bekkering te vervangen. Jaring, in het dagelijks leven fysiotherapeut, liet zich dat geen twee keer zeggen en had zijn tas direct ingepakt en ruimte gemaakt in zijn schema. Zijn optreden in het Russische Sint-Petersburg werd beloond, want hij werd uitgeroepen tot beste forward van deze derde stop.

TeamNL-Tri Zvezdochki 19-17

De ploeg uitkomend onder de Nederlandse vlag kwam wat centimeters te kort in de kwartfinale. De grote Russen buitte het lengteoverwicht goed uit, waardoor TeamNL flink aan de bak moest. Maar Tri Zvezdochki had moeite met het verdedigen van de venijnige pick & rolls die met name Slagter en Jaring perfectioneerden. De Russen kwamen al snel in foutenlast, waardoor de Nederlanders vaak naar de vrijeworplijn mochten. Met nog 40 seconde te gaan kwam Tri Zvezdochki op gelijke hoogte (16-16), maar maakte daarna een fout op de rebounde Slagter. De recordinternational was ijskoud en schoot twee van zijn twee vrije worpen binnen. Een score van Kovacevic deed de wedstrijd op slot en daarmee werd de halve finale bereikt.

TeamNL-Team Litouwen 11-21

In de halve finale nam de ploeg onder leiding van tweepunters van Voorn direct een voorsprong. Naast Voorn schoten ook Slagter en de Serviër Kovacevic met scherp van achter de tweepuntslijn. De Litouwers hadden hier geen enkel antwoord op en met nog drie minuten op de wedstrijdklok besliste Slagter met een feilloze tweepunter de wedstrijd.

Novi Sad-TeamNL 18-17

Net als de tweede stop van de ULE, ging de finale van de derde en laatste stop tussen Novi Sad en TeamNL. Een paar weken eerder waren de Nederlanders nog te sterk voor de Serviërs, maar de nieuwe samenstelling van Dusan Bulut was gebrand ditmaal de overwinning uit het vuur te slepen. Novi Sad knalde dan ook uit de startblokken en nam direct een 4-0 voorsprong. Ook kwam het Nederlandse viertal snel in foutenlast, waardoor het zich verdedigend een beetje moest inhouden. Onder aanvoering van Bulut leidde Novi Sad de gehele wedstrijd, maar in de laatste minuut kwam TeamNL tot 16-16 met een tweepunter van Jessey Voorn.
Bulut zette vervolgens zijn ploeg weer op een voorsprong met een belangrijke score, maar zijn landgenoot Maksim Kovacevic antwoorde met een snelle score en kreeg ook een fout mee, waarna hij twee bonusvrijeworpen mocht nemen. Kovacevic wist geen van beide te benutten, waardoor er een gelijke 17-17 stand op het scorebord bleef staan. Vanuit een aanvallende rebound weet Novi Sad uiteindelijk de eindstand te beslissen op 17-18, waardoor TeamNL op de tweede plaats eindigt.

Maandag 26 april is de finale van de United League Europe, waar TeamNL ook weer van de partij is.

Gerelateerde artikelen