!
SBU Studenten
22 januari 2020

Utrechtse studenten zijn klaar voor bekerstrijd: 'Wij hebben niks te verliezen'

Door Luuk von Burg

De Utrechtse studentenbasketbalploeg S.B.U. kijkt uit naar het treffen met eredivisionist Den Helder Suns. Donderdagavond nemen de Utrechters het in de kwartfinale van de Basketball Cup in eigen huis op tegen de Heldenaren.

De Utrechtse studenten komen uit in de Eerste Divisie en laten daar wisselende resultaten zien. “We hebben echt een heel getalenteerd team, maar we blijven jonge studenten”, zegt S.B.U.-veteraan Luuk Stel er zelf over. “We kunnen echt wel basketballen, maar laten het niet altijd zien. Donderdag moeten we dat uiteraard wel gaan doen, wij hebben niks te verliezen.”

Twee keer per week trainen de studenten in hun thuishaven Sportcentrum Olympos. De formatie uit de kop van Noord – Holland traint twee keer per dag. “Ja daar komen wij uiteraard niet aan”, zegt bestuurs- en organisatiewetenschappenstudent Side van Os. "Je moet natuurlijk niet te veel hopen. Een leuke pot basketbal zou al leuk genoeg zijn.”

Student Commerciële Economie Simon Klaassen ziet het positiever in. “Met de samenstelling die we nu hebben, maken we zeker een kans”, zegt hij lachend. “Wij verrassen wel vaker, dus waarom nu niet? Als iedereen een beetje ‘aan’ is kunnen wij gewoon voor de winst gaan.”

Uit- en thuiswedstrijd

In de kwartfinale van de Basketball Cup wordt er altijd een return gespeeld, tenzij teams uit de Dutch Basketball League opnemen tegen niet-eredivisionisten. In dat geval moet het team uit de lagere competitie de eerste wedstrijd winnen om een return te spelen. Wint het team uit de DBL, dan hoeft er geen return meer gespeeld te worden.

Om 20.45 uur gaat de bal de lucht in, in Sportcentrum Olympos. Na veertig minuten basketbal zal blijken of de studenten een vuist kunnen maken tegen de eredivisionist.

Gerelateerde artikelen