!
Algemeen_Basketbal door ring.jpg
29 mei 2020

Vanaf 1 juli weer binnen basketballen en kantines open

Goed nieuws! Er mag per 1 juli weer binnen worden gebasketbald. Voorwaarde daarvoor is wel dat het coronavirus niet opnieuw om zich heen gaat grijpen. Ook mogen per 1 juli sportkantines de deuren weer openen. Daarnaast is ook bekend gemaakt dat jongeren van 13 tot en met 18 jaar per 1 juni bij het sporten geen anderhalve meter afstand meer hoeven te houden van elkaar.

Het kabinet heeft woensdag tijdens het kabinetsberaad besloten dat de sportscholen en de sportkantines per 1 juli, onder voorwaarden, weer open mogen. Oorspronkelijk werd 1 september als startdatum aangehouden. Het ministerie van VWS bevestigt dat daar ook de binnensportaccommodaties onder begrepen worden. In de versoepeling van de maatregelen is voor de sport ook opgenomen dat per 1 juni door de gehele leeftijdsgroep tot en met 18 jaar de anderhalve meter tijdens de sportactiviteit zelf niet gehandhaafd hoeft te worden. 

Premier Mark Rutte maakt wel het voorbehoud dat de verspreiding van het coronavirus onder controle moet blijven.

NOC*NSF is blij dat de datum voor de binnensport naar voren is gehaald. Algemeen directeur Gerard Dielessen: "We zien vooral de jeugd van Nederland graag weer snel genieten van sport in de talloze binnensportaccommodaties die Nederland rijk is. Dat houdt hen op de been, maakt ze weerbaar en draagt veel bij aan hun gezondheid en sociale welzijn. Wij hebben er een groot vertrouwen in dat de binnensport de accommodaties net als eerder al de buitensport, volledig conform de richtlijnen van het RIVM open zullen stellen.”

Dielessen noemt het eerder openen van de sportkantines essentieel voor het voortbestaan van veel verenigingen. “Het is goed voor de ledenbinding, het sociaal contact en voor het verkrijgen van de eerste inkomsten sinds het begin van de corona-crisis.”

Het binnen sporten per 1 juli zal aan strenge voorwaarden en voorzorgsmaatregelen gebonden zijn, heeft het Outbreak Management Team (OMT) laten weten. Het OMT geeft bijvoorbeeld aan dat er een gezondheidscheck moet plaatsvinden voordat de sporter naar de accommodatie komt. Ook gelden er afstandsregels en hygiënemaatregelen die moeten worden opgevolgd.

Protocol voor binnen basketballen per 1 juli

Vanzelfsprekend gaat de Nederlandse Basketball Bond snel aan de slag om al die voorwaarden en voorzorgsmaatregelen op een rijtje te zetten. De NBB zal alle aangesloten verenigingen op korte termijn informeren over het protocol voor het binnen sporten per 1 juli. Wacht tot die tijd nog even af en houd deze website en onze social mediakanalen in de gaten.

Gerelateerde artikelen