!
Uitreiking KO.jfif
24 januari 2022

Voormalig NBB-voorzitter Francisca Ravestein bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Voormalig NBB-voorzitter Francisca Ravestein (69 jaar) is vandaag bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor haar bijdrage aan het nationale en internationale basketball. Ze kreeg de bijbehorende versierselen uitgereikt door Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. In die provincie was Ravestein van 2014 tot begin 2022 burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ze was al Lid (1998) en Ridder (2002) in de Orde van Oranje-Nassau.

Namens de Nederlandse Basketball Bond woonde vicevoorzitter Frank Berteling de bijeenkomst bij. Ravestein was van 2010 t/m 2020 voorzitter van de NBB en werd vorig jaar benoemd tot Lid van Verdienste van de bond. Sinds 2014 is ze bestuurslid van de International Wheelchair Basketball Federation, een functie die ze nog steeds bekleedt.

Gedurende haar voorzitterschap heeft een aantal grote basketbalevents in Nederland plaatsgevonden, waaronder het WK voor vrouwen U17 in 2012, het EK 3x3 (2017), het WK 3x3 (2019) en het EK tolstoelbasketbal (2019).

Joop Brakenhoff, voorzitter Nederlandse Basketball Bond, feliciteert Francisca Ravestein met haar Koninklijke onderscheiding, als waardering voor het feit dat Ravestein in de tien jaar dat zij voorzitter was, zich enorm heeft ingezet voor het basketball, zowel nationaal als internationaal. "We staan weer op de kaart bij de internationale bonden door de goede prestaties die onze teams de afgelopen periode hebben neergezet en daar mogen we trots op zijn. Daarnaast zijn we weer vertegenwoordigd in diverse internationale besturen en commissies. Dat zowel sportkoepel NOC*NSF als de internationale bonden FIBA Europe en IWBF de aanvraag hebben ondersteund, geeft aan dat er zowel nationaal als internationaal enorm veel waardering is voor wat Francisca Ravestein voor het valilde basketbal en rolstoelbasketbal heeft betekend en nog betekent. Namens bestuur en organisatie feliciteren we Francisca van harte met deze speciale benoeming en we zijn trots en dankbaar voor haar inzet voor het basketball."

Gerelateerde artikelen