!
Schermafbeelding 2020-03-19 om 19.55.17.png
19 maart 2020

'We willen het seizoen nog een staartje geven'

Door Luuk von Burg

Jeroen de Groot heeft er net als iedereen zijn handen vol aan; de coronacrisis. De Groot is coördinator wedstrijdzaken en gaat over de landelijke- en afdelingscompetities. Vanuit de basketbalwereld zijn er veel vragen binnengekomen over hoe de competities gaan eindigen dit jaar. De Groot wil het liefst dat de competities nog een einde krijgen, maar geeft toe dat het lastig gaat worden.

In afwachting van verdere maatregelen en richtlijnen van de overheid, zet de Nederlandse Basketball Bond op dit moment nog geen definitieve streep door de basketbalcompetitie in het lopende seizoen 2019-2020. De komende weken worden benut om verschillende scenario’s voor een doorstart van de competitie te bekijken.

Pas na 6 april, de datum waarop op zijn vroegst de basketballoze periode kan worden beëindigd, kan iets concreets over het verdere verloop van de reguliere competitie, kampioenschappen en de finales van de Basketball Cup worden gemeld. De DBL heeft reeds het seizoen beëindigt en in overleg met de NBB de Basketball Cup finale van de mannen uitgesteld, dat geldt nog niet voor de overige Basketball Cup finales.

Op dit moment heeft het de voorkeur van NBB om de competitie – in aangepaste vorm – af te ronden in mei. Alle wedstrijden die in de periode van 12 maart t/m 6 april gespeeld hadden moeten worden, komen fictief op de datum 30 juni in Sportlink te staan.

Zoals eerder al gemeld gaan tot 6 april alle wedstrijden, trainingen en andere basketbal gerelateerde bijeenkomsten niet door

Volg via de sociale mediakanalen Facebook en Instagram vroeg Basketball Nederland welke vragen er leven omtrent de basketbalcompetities en het coronavirus.

Beluister het hele interview via Soundcloud of bekijk de video op Youtube.

Gerelateerde artikelen