U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (M) » Nieuws » Kijk mee in de keuken van de Orange Lions Academy!

Terug naar overzicht

Kijk mee in de keuken van de Orange Lions Academy!

2 november 2018 16:42:00


De selectie van de Orange Lions Academy voor het seizoen 2018/2019.

Marco van den Berg, hoofdcoach van de Orange Lions Academy, laat graag iedereen meekijken in de keuken van het nieuwe nationale opleidingsprogramma aan de mannenkant. De Orange Lions Academy, een initiatief van de stichting Nederlands Mannen Team en de NBB, is afgelopen zomer met steun van sportkoepel NOC*NCF en Topsport Amsterdam van start gegaan. Omdat Van den Berg graag openheid betracht, is ook het playbook van de Academy voor iedereen toegankelijk. En de Academy-hoofdcoach is van plan om vanaf januari gratis workshops aan coaches uit het hele land aan te gaan bieden.

Playbook
Over het playbook van de Orange Lions Academy zegt Van den Berg: "Als we als Nederlandse basketballers van onze natuurlijke kracht uitgaan en we verbeteren ons op de punten 'herkenning van een voordeel' en 'handelingssnelheid', dan zijn we in staat om op termijn ook Spanje te verslaan. 'De bal wordt snel, want de spelers zijn slimmer', zo geloof ik in ons potentieel. Maar om te beginnen moeten we van onze eigen kracht een slagvaardig wapen maken."

Workshops
En dan zijn voornemen om vanaf januari met gratis workshops te starten. Van den Berg: "Ik wil maandelijks op een woensdagavond een gratis workshop gaan geven, waarbij we internationaal topbasketball als norm nemen voor de deelnemende trainer/coaches. Elke maand werk ik een thema uit, met een korte presentatie, gevolgd door discussie en uitwisseling van ideeën en kennis."

De volgende clinics staan nu op de planning

Woensdag 16 januari 2019: 'De bal wordt snel' > de grondbeginselen voor een Nederlandse School'

Woensdag 6 februari 2019: Timing en spacing: > vanuit een 5-tegen-5 naar een 1-tegen-2/0

Woensdag 6 maart 2019: Ball screens > lees de bump

Nog nader te bepalen: Fast break > outlet, tussenfase en afronding

Nog nader te bepalen: Nationale jeugdselecties: > motion offense en ritme als halfcourt-principe

De clinics zullen drie uur gaan duren en beginnen om 19.30 uur in Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Klik hier om in te schrijven.

Alle geregistreerde deelnemers aan de clinics zullen per email een bewijs van deelname ontvangen.

Coaches met een licentie ontvangen, ontvangen de volgende punten:

BT3/TA: 4 punten
BT4/TB/TC: 5 punten

Zoals vermeld in het Handboek Trainers en Coaches  kunnen clinics uit deze categorie (categorie 3: Bijscholingen NBB), maximaal viermaal in een licentieperiode opgevoerd worden voor verlenging een coachlicentie.

Competitiestart
De selectie van de Orange Lions Academy is in z'n eerste seizoen actief in de Mannen U21 Dutch Talent League en heeft nu van de eerste zeven duels er drie gewonnen. Vrijdagavond (2 november) speelt de Orange Lions Academy om 20.00 uur in sporthal Almere Poort in Almere tegen New Heroes dat ook op drie winst- en vier verliespartijen staat. Klik hier om de stats van de Academy-spelers na zeven duels te bekijken.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF