U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (M) » Nieuws » Yannick Kraag in All Star Game van Basketball Without Borders

Terug naar overzicht

Yannick Kraag in All Star Game van Basketball Without Borders

12 juni 2019 19:36:00

Het Nederlandse basketbaltalent Yannick Kraag heeft het bij de zeventiende editie van het Basketball Without Borders Europe Camp geschopt tot de All Star Game, de wedstrijd tussen de talenten die het meest zijn opgevallen. Basketball Without Borders is een initiatief van de NBA en de internationale basketbalbond FIBA.

Het Basketball Without Borders Europe Camp wordt deze week (9 t/m 12 juni) gehouden in de Letse stad Riga. Het is een 'elite basketball skills camp' waar toptalenten uit Europa samenkomen om onder leding van spelers en coaches uit Europese topcompetities en de NBA aan hun skills te werken. Nederland wordt in Riga ook door Joryam Saizonou en Maud Huijbens vertegenwoordigd.

De 17-jarige Yannick Kraag is speler bij de Orange Lions Academy, het door NOC*NSF ondersteunde nationale opleidingsprogramma aan de mannenkant, en daarnaast opgenomen in de voorlopige selectie van de Orange Lions U18 bij de mannen. Naast zijn uitverkiezing voor de All Star Game is hij ook nog eens uitgenodigd voor de 2019 NBA Academy Games die van 9 t/m 14 juli in de Amerikaanse stad Atlanta worden gehouden, op voorhand al een geweldige ervaring.

Joryam Saizonou is pas 16 jaar, speelt bij Triple Threat uit Haarlem en maakt net als Kraag deel uit van de voorlopige selectie van de Orange Lions U18. De eveneens 16-jarige Maud Huijbens is speelster van Landslake Lions uit Landsmeer en zit uit bij de voorlopige selectie van de Orange Lions U18 aan de vrouwenkant.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF