U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (M) » Nieuws » 'Yannick heeft zich geweldig ontwikkeld bij de Orange Lions Academy'

Terug naar overzicht

'Yannick heeft zich geweldig ontwikkeld bij de Orange Lions Academy'

13 juni 2019 21:48:00

Luiz Lemes, assistent-coach en scout bij de Orange Lions Academy, spreekt lovende woorden over Yannick Kraag die afgelopen week bij het Basketball Without Borders Camp Europe de All Star Game haalde en is uitgenodigd om mee te spelen in de NBA Academy Games van 9 t/m 14 juli in de Amerikaanse stad Atlanta. Volgens Lemes staat Kraag, speler van de Orange Lions Academy, met zijn sterke optreden nu helder op het netvlies van veel scouts uit Amerika en Europa. 'Hij heeft zich afgelopen jaar geweldig ontwikkeld'.


Yannick Kraag in 2018 voor de Orange Lions U16 in actie bij het EK.

Lemes was namens de Orange Lions Academy en de Nederlandse Basketball Bond zelf in Riga aanwezig om Kraag, maar ook om Joryam Saizonou en Maud Huijbens te begeleiden. "Yannick was een van de top prospects tijdens het Camp", zegt Lemes. "Hij deed het geweldig tegen andere toptalenten uit Europa. Er kwamen heel wat scouts en coaches uit de NBA en Europa in Riga naar me toe die van alles over hem wilden weten. Yannick was de grootste verrassing van Basketball Without Borders. Na afloop had ik een gesprek met het hoofd van NBA Academies en kreeg Yannick een uitnodiging om aan de wedstrijden in Atlanta mee te komen doen."

"Ik ben enorm trots op deze jongen die het geweldig heeft gedaan in Riga, de All Star Game haalde en nu op de radar staat van iedere scout", vervolgt Lemes zijn lofzang. "Het toont aan hoe belangrijk een goede plek is om spelers te ontwikkelen, zoals de Orange Lions Academy. Yannick is zo ontzettend vooruit gegaan het afgelopen jaar en het einde is nog niet in zicht."

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF