U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (M)

Orange Lions is de bijnaam van alle nationale basketbalselecties: senioren, jeugd, 3x3 en rolstoel. De senioren vijf-tegen-vijf ploeg onder leiding van de bondscoaches Toon van Helfteren en Sander van der Holst wilde zich kwalificeren voor de FIBA World Cup in 2019, maar is daar niet in geslaagd. Vier jaar geleden plaatsten de Orange Lions zich voor het eerst in 25 jaar weer voor het Europees Kampioenschap, waar het met een verdienstelijk optreden (net de groepsfase niet overleef) internationaal respect af. Twee jaar later lukte het helaas net niet om plaatsing voor EuroBasket 2017 af te dwingen.

Er is op de achtergrond door de stichting Nederlands Mannen Team en de NBB hard gewerkt aan het optuigen van een fulltime talentenprogramma aan de mannenkant. Die is er inmiddels in de vorm van de Orange Lions Academy, onder leiding van voormalig bondscoach Marco van den Berg. Tegelijkertijd boeken de jeugselecties van de Orange Lions de laatste jaren al langzaam progressie. Zo lukte het de nationale U18-ploeg om in 2018 eerste te worden bij het EK in de B-divisie en daarmee promotie af te dwingen naar de A-divisie, het hoogste Europese niveau.

In dit deel van de website vind je informatie over alle selecties van de Orange Lions aan de mannenkant. Voor meer meer informatie over de senioren selectie kun je ook terecht op www.oranjebasketball.com.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF