U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » Only Friends pakt opnieuw de dubbel met titel in Rolstoel Eredivisie

Terug naar overzicht

Only Friends pakt opnieuw de dubbel met titel in Rolstoel Eredivisie

19 mei 2019 09:14:00


De kampioensformatie van Only Friends (foto NBB)

Het rolstoelbasketbalteam van Only Friends heeft opnieuw de dubbel gepakt. Na het winnen van de NBB Beker in maart zegevierde Only Friends zaterdag in de finale van de Rolstoel Eredivisie. In sporthal Sportstad Heerenveen was de Amsterdamse club met 67-40 te sterk voor S.C. DeVeDo.

Tot de rust ging het gelijk op tussen beide teams, want halverwege was het 26-24. In het derde kwart sloeg Only Friends al snel een gaatje en keek het vervolgens niet meer achterom. Het is het derde achtereenvolgende seizoen dat ze de dubbel pakken.

In Heerenveen vond ook de eerste finaledag van de Rolstoel Toernooidivisies plaats. The Black Eagles (foto hierboven) werd kampioen in de A-divisie, voor S.C. DeVeDo 2 en BV Hoofddorp. In de Toernooidivisie B was er een Final Four. Kameleon (foto hieronder) won de titel door in de finale Flying Red te kloppen. 

In de C2-divisie werden ook enkele wedstrijden gespeeld. Zowel teams in de C1- als in de C2-divisie werken volgende week zaterdag hun finaledag af in Almere Poort.

De organisatie was in handen van basketbalvereniging Dyna '75 uit Heerenveen.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF